Abdest bahanesiyle gelip camilerin muslukları çaldılar
ACIPAYAMDenizli’de abdest alma bahanesiyle geldikleri iki camiden 65 bin TL değerindeki muslukları çalan 2 şüpheli, JASAT’ın elinden kurtulamadı. Güvenlik kameralarına takılan şüpheliler, hurdacıya sattıkları musluklarla birlikte yakalandı.
Denizli’de Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen M.E. (33) ve C.Ö. (35), kamyonetle Honaz ilçesinde bulunan Gürlek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camisine geldi. Abdest alma bahanesiyle camiye giren şüphelilerden birisi gözcülük yaparken, diğeri ise özel üretim olan 60 bin TL değerindeki muslukları çalarak geldikleri araçla uzaklaştı. Cami cemaatinin abdest alması için kullanılan muslukların çalındığı ihbarı üzerine Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş bir çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından kimlikleri tespit edilen 2 şüpheli, Denizli il merkezinde gözaltına aldı.
JASAT’ın dikkati tarihi camideki hırsızlık olayını aydınlattı
JASAT ekipleri, Gürlek OSB Camisinden çaldıkları değerli muslukları bir hurdacıya sattıklarını itiraf eden şüphelilerle birlikte iş yerine gitti. Hurdacıda bulunan tarihi musluklar, OSM Camisinden çalınan muslukları tespit eden JASAT ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Kurban Bayramının 2.’ci günü Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi’nde bulunan tarihi Dörtçeşme Camisinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili basında yer alan haberleri hatırlayan jandarmanın dedektifleri, emniyet ekipleriyle koordine kurarak faili meçhul bu olayı da aydınlatmış oldu.
Daha önce sadece 1 camiden hırsızlık yaptıklarını söyleyen M.E. ve C.Ö., bu olayı da kendilerini işlediğini kabul etmek zorunda kaldı. Her iki camiden yaklaşık 65 bin TL değerindeki muslukları çalan şüpheliler, ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Cemaat mağdur oldu
Bayramda meydana gelen hırsızlık olayının cemaati mağdur ettiğini belirten tarihi Dörtçeşme Cami imam hatibi Veli Deligöz, camiye özgü bu muslukların daha sonra bir hayırsever tarafından normal musluklarla yenilendiğini hatırlattı. Tarihi muslukların geri gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Deligöz, “Bayramda çeşmelerin muslukları, hırsızlar tarafından çalındı. Bizler de durumu fark edince, ekiplere haber verdik. Jandarma Suç Araştırma ekipleri tarihi çeşmenin hem musluklarını hem de suçlularını buldu. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Camiden meydana gelen hırsızlık olayını aydınlatan JASAT ekiplerine teşekkür eden Gürlek OSB Cami imam hatibi Ahmet Demirel ise “Görev yaptığım camide Kurban Bayramı’nın 2'nci gününde muslukların kırık olduğunu tespit ettik. Sonrasında jandarma ve JASAT ekiplerine haber verdik. İncelenen kamera kayıtlarında suçlarının tespit edildiği ve yakalandığı bize haber verildi. Bunun için jandarma ve JASAT ekiplerine teşekkür ediyoruz. Muslukların başlarını kırıp, kamu malına zarar verenlerin adil bir şekilde cezalarını çekmesini istiyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu
Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.