ACIPAYAM KANYONU DOĞA YÜRÜYÜŞÜNÜN MERKEZİ OLACAK
ACIPAYAMAcıpayam’a bağlı Olukbaşı- Benlik mahalleleri içinde yer alan ACIPAYAM KANYONU yıllardır gizli kalarak eşsiz güzelliğini korumayı başardı.
Acıpayam’a 40 kilometre mesafedeki mahallede, tarihi değirmenlerin da bulunduğu kanyon, yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip dev kayalıkların arasından akan tertemiz suyu ile dikkat çekiyor.
Kimi bölgelerde birikintiler oluşturan su, masmavi görünümüyle eşsiz bir güzellik sunuyor.Keşfedilmemiş saklı cennet olarak nitelendirilen, doğal yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Acıpayam Kanyonu, yürüyüş ve tırmanış imkanlarıyla dağcılık tutkunlarının da ilgisini çekiyor.
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, hafta sonunda Acıpayam Kaymakamı Miraç Akbulut ile peyzaj düzenleme çalışmaları devam eden Acıpayam Kanyonunda incelemelerde bulundu.
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, pandemi ile birlikte doğa sporları ve karavan turizminin yükselen bir değer olduğunu hatırlatarak, eşine az rastlanır güzellikteki Benlik ve Olukbaşı mahalleleri güzergâhında bulunan Acıpayam Kanyonu’nda, Acıpayam Belediyesi olarak çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi.
Başkan Şevkan, ‘’Şehrin stresli ve kalabalık ortamından kaçmak isteyenlerin, yürüyüş, dağcılık gibi doğa sporu meraklıları ile yürüyerek doğal yolculuk yapmak isteyenlerin büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bölgeyi, turizme en kısa zamanda kazandıracağız. Kente turizm girdisinin sağlanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.’’
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.