Acıpayam Kapız Deresinde taşkınların önüne geçildi
ACIPAYAMDenizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan ve sel baskınlarının yaşandığı Kapız Deresindeki taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli ili ve ilçelerinde son dönemlerde yapılan taşkın kontrol tesisleriyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlıyor. Denizli’nin taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 99 adet taşkın kontrol tesisi ile Denizli şehir merkezi, 102 adet yerleşim yeri ve 110 bin 310 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı.
Acıpayam Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alındı
İklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizlikler nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşanmaması için Denizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı. Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alınmasıyla birlikte Acıpayam ilçe merkezinde yaşanabilecek sel ve su baskınlarının önüne geçildi.
Taşkın kontrol tesisi ile Kapız Deresi üzerine 635 metre uzunluğunda kargir duvarlı kanal, 828 metre uzunluğunda ızgaralı betonarme kanal, 338 metre uzunluğunda kapalı geçişli kanal, 945 metre uzunluğunda U kesitli kanal olmak üzere toplamda 3 bin 236 metre ıslah çalışması ile bin 270 metre korkuluk imalatı yapıldı. 55 milyon TL yatırım bedeli olan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi ile Acıpayam ilçe merkezinin taşkın kontrolünün sağlandığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.