© Haber Acıpayam 2022

Acıpayam Kapız Deresinde taşkınların önüne geçildi

Denizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan ve sel baskınlarının yaşandığı Kapız Deresindeki taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli ili ve ilçelerinde son dönemlerde yapılan taşkın kontrol tesisleriyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlıyor. Denizli’nin taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 99 adet taşkın kontrol tesisi ile Denizli şehir merkezi, 102 adet yerleşim yeri ve 110 bin 310 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı.

Acıpayam Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alındı
İklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizlikler nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşanmaması için Denizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı. Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alınmasıyla birlikte Acıpayam ilçe merkezinde yaşanabilecek sel ve su baskınlarının önüne geçildi.

Taşkın kontrol tesisi ile Kapız Deresi üzerine 635 metre uzunluğunda kargir duvarlı kanal, 828 metre uzunluğunda ızgaralı betonarme kanal, 338 metre uzunluğunda kapalı geçişli kanal, 945 metre uzunluğunda U kesitli kanal olmak üzere toplamda 3 bin 236 metre ıslah çalışması ile bin 270 metre korkuluk imalatı yapıldı. 55 milyon TL yatırım bedeli olan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi ile Acıpayam ilçe merkezinin taşkın kontrolünün sağlandığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

TÜM HABERLER