© Haber Acıpayam 2022

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılarıyla marka olma yolunda ilerliyor

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ortopedi kliniği servisinde, 6 uzman hekim ile Ağrı’da aylık 6 bin 500’ü geçen hasta potansiyeliyle, tüm hastaların tedavi ve ameliyatları başarıyla yapılıyor.


Ağrı’da gelişmiş kapasitesiyle birçok alanda hizmet vermeye başlayan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ortopedi kliniği servisinde revizyon kalça ve diz protezi gibi birçok tanı ve tedaviyi de yaparak başarılı ameliyatlara da imza atmaya başladı. Daha önceden yetersiz donanımlarından dolayı hasta sevki veren hastane son dönemde geliştirilmiş kapasitesiyle sevk alan il haline gelmeyi başardı.


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi Bölüm Başkanı Ali Can Çiçek ve 5 uzman hekim ile birlikte başarılı çalışmaları ve güçlü kadroları ile çevre illerden de sevk almaya ve isimlerini duyurmaya devam ediyor.


“Türkiye Standartlarının üzerinde muayeneler yapılıyor”


Randevulu randevusuz yaptıkları muayenelerin Türkiye standartlarının çok üstünde olduğunu söyleyen ortopedi kliniği uzman hekimi Ali Can Çiçek, “Yaklaşık aylık 100-150 civarında ameliyat sayısı, 6 bin 500’ü geçen poliklinik hasta muayene potansiyelimizle Ağrı halkına hizmetimiz devam etmekte. Hizmetlerimiz sınırsız bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapma gayretini sarf ediyoruz. Hem hastane yönetimimiz hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de kendi personelimizle elimizden geldiğince çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Artık Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk alır duruma geldi. Eskiden çok fazla sevklerimiz olurdu, artık herhangi bir ameliyatı burada elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Alet ve malzeme konusunda eksiklerimiz vardı ama bu malzeme eksiklerimiz gerek İl Sağlık Müdürlüğü, hastane yönetimimiz gerek diğer büyüklerimiz sayesinde bu ihtiyaçlarımız karşılandı. Artık büyük diz protezlerimiz dahil revizyon kalça ve diz protezleri ameliyatlarımızı burada yapmaktayız. Gayet başarılı ameliyatlarımız sayesinde çevre illerden de bu taleplerimiz doğrultusunda sevklerimiz gerçekleşmektedir. Artık bu durum sevk alma haline gelmiş bulunmaktayız. Tabii bu bizim için yeterli değil, Ağrı halkı daha iyilerine layık olduğu için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız. Malzemelerimiz aletlerimiz güncellendikçe daha iyi ameliyatlar daha başarılı ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. Günlük yaklaşık olarak 10-12 ameliyat civarında ameliyatımız oluyor. Bunlar arasında acil ve elektif ameliyatlar dediğimiz dışardan protez ameliyatları, menüsküs veya ön çapraz ameliyatlar dediğimiz ameliyatlarımız oluyor. Yaklaşık 5 polikliniğimiz var, bu poliklinikte yaklaşık randevulu randevusuz 500-750 arasında hasta muayene ediyoruz. Bu gayet Türkiye standartlarının üzerinde bir muayene, geceleri de arkadaşlarımızla birlikte hiç durmadan ameliyatlarımıza devam ediyoruz” dedi.


“Hastanemiz bölgede “marka” olmaya başladı”


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İdari Mali ve İşler Müdürü Cevdet Taşdemir, ise yaptığı açıklamada hastanede yaptıkları başarılı ameliyatlar sayesinde, hastanenin bölgede marka haline gelmeye başladığını vurguladı.


Müdür Taşdemir, “Bir buçuk yıldır burada çok güzel ameliyatlar çıkarıyoruz. Çevre illerden ilimize müracaat eden vatandaşlarımıza burada kaliteli sağlık hizmetleri sunuyoruz ameliyatlarını yapıyoruz ve şifayla taburcu ediyoruz. Biz bununla ilgili ciddi anlamda bölgede marka olmaya başladık” dedi.

İlginizi Çekebilir

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan vatandaşlara, uzmanından maske takmaları konusunda uyarı geldi. Doktor Ercan Nural, astım ve alerjik reaksiyonu olan hastalarda toza bağlı olarak geçmeyen öksürükler, burun akıntıları ve hapşırıklar görüldüğünü söyledi.

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

TÜM HABERLER