Alzheimer Yaşam Merkezi’nde fideler toprakla buluştu
ACIPAYAMAlzheimer Yaşam Merkezi’nde fideler toprakla buluştu
Merkezefendi Belediyesi tarafından üreticilere destek vermek amacıyla dağıtılan fidelerin bir kısmı da Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki büyüklerin hobi bahçesine dikilmek üzere gönderildi. Başkan Doğan, “Değerli büyüklerimiz fideleri, merkezimizin hobi bahçesinde yetiştirecekler” dedi.
Kırsal Kalkınma Eylem Planı doğrultusunda Merkezefendi Belediyesi 400 bin fideyi üreticiler ile buluşturdu. Üreticinin yüzünü güldüren Merkezefendi Belediyesi, Alzheimer rahatsızlığı bulunan vatandaşları da unutmadı. Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki büyüklerin hem keyifli vakit hem de aktivite yapmaları için fidelerin küçük bir kısmı hobi bahçesi oluşturulmak üzere merkeze yollandı. Merkeze yollanan fideler büyükler tarafından oluşturulan hobi bahçesine dikildi. Merkezde tedavi gören büyükler hobi bahçesinde ürün yetiştirerek bahçe terapisi alabilecekleri bir alan oluşturdu.
“Büyüklerimiz fideleri hobi bahçesinde yetiştirecekler”
Kalkınmak için üreticiyi destekleyen projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kırsal Kalkınma Eylem Planımız ile çiftçilerimize dağıttığımız fidelerimizin küçük bir kısmını da Alzheimer Yaşam Merkezimizdeki büyüklerimize ilettik. Değerli büyüklerimiz fideleri, merkezimizin hobi bahçesinde yetiştirecekler. Üreticiye değer verdiğimiz gibi büyüklerimizin de her zaman yanındayız. Alzheimer rahatsızlığı bulunan büyüklerimizin günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilmesi için gereken özveriyi gösteriyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.