Atık tahtalardan yaptığı oyuncaklarla ‘Sanatçı’ kimliğine kavuştu
ACIPAYAMDenizli’de kullanılmış tahta paletleri işleyerek doğal oyuncaklar yapan Veli Bat, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda el yapımı eserlerde ‘Sanatçı’ kimlik kartı almaya hak kazandı.
Denizli’de yaklaşık 10 yıldan bu yana evinin altında kurduğu küçük atölye de kullanılmış tahta paletlerden çeşitli doğal oyuncaklar üreten Veli Bat’ın eserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dikkatini çekti. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giden Veli Bat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nde kurulan komisyonda yaptığı oyuncakların tanıtımını yaptı. Komisyon tarafından Veli Bat’ın ‘El yapımı eserlerde sanatçı kimlik kartı’ almasına karar verildi. Sanatçı kimlik kartıyla Veli Bat, yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek sergi, festival, kültür günleri gibi etkinliklere bakanlık tarafından gönderilebilecek, geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlanacak.
Kullanılmış palet tahtaları ve hurda tahta parçalarından el aletlerini kullanarak doğal oyuncaklar yaptığını belirten Veli Bat, “10 yıldan bu yana kullanılmış tahta parçaları ve kullanılmış paletlerin tahtalarını değerlendirerek doğal oyuncaklar üretiyorum. Doğaya destek oluyorum. Geri dönüşümü gelecek nesillere yaptığım oyuncaklarla anlatıyorum. Yıllardır yaptığım tahta doğal oyuncaklar için hiçbir ağaç kesilmedi. Yapmış olduğum el sanatları ürünlerim Turizm Bakanlığında kurulan komisyonda değerli hocalarımız tarafından incelendi. Kültür Turizm Bakanlığınca bana ‘Sanatçı’ kimlik kartı verilmesine karar verildi. Hobi amaçlı başladığım doğal oyuncak yapımında bu unvanı almak beni çok mutlu etti. Tahta parçaları ve palet tahtalarından el aletlerini kullanarak at, at arabası, tank, ahşap üzerine her şeyi yapıyorum. Aksesuar da yapıyorum. Doğal olarak hiç kimyasal kullanmadan, tamamen paletlerden çıkarttığım ürünleri işliyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.