© Haber Acıpayam 2022

Aydında görev yapan veteriner hekimlere ‘İnsanlarda ilkyardım kursu

AYDIN (İHA) – Aydın’ın en faal odalarından biri olan Veteriner Hekimler Odası, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği programla veteriner hekimlerin insanlara da ilkyardım hizmeti verecek şekilde donanımlı hale getirdi. Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, kursların oldukça başarılı geçtiğini belirterek Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz’e katkılarından dolayı teşekkür etti.



Pek çok olayda doğru yapılan ilk müdahalenin hayat kurtardığını bu nedenle ilkyardım eğitimini önemsediklerini belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, “Veteriner Hekimlik İnsanlık İçindir düsturundan yola çıkarak, hayvan sağlığı, çevre sağlığı, gıda ve halk sağlığı konusunda oldukça donanımlı olan veteriner hekimlerimizin, ilkyardım müdahalesi ile gerektiğinde insanlarımızın da canlarını kurtarabilmesi için böyle bir eğitim tertip ettik. ‘İnsanlarda ilkyardım’ konulu uygulamalı sertifikalı kursumuzun üçüncü grup eğitimini tamamladık. Bu süreçte kurslarımıza katkı veren başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz başta olmak üzere, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mustafa Ekici’ye İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı meslektaşımız Yusuf Demiryürek’e ve kurs eğitmenlerimize ve kurslara katılıp başarıyla tamamlayan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ertuğrul Güner; 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla tansiyonun önemine vurgu yaptı.

Erzincanda Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından koordine edilen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi başladı.

Bel fıtığı nedeniyle yürüyemeyen hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Bel fıtığı nedeniyle yürüyememe şikayetiyle Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatın sonucunda yeniden sağlığına kavuştu.

Adanada Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu yapıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesinde "Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu" gerçekleşti.

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

TÜM HABERLER