© Haber Acıpayam 2022

AYKOME Bilgi Sistemi tamamlandı

Denizli'de gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının koordinasyon ve denetiminin sağlanması amacıyla başlatılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Bilgi Sistemi tamamlandı.

AYKOME Bilgi Sistemi tamamlandı

Denizli'de gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının koordinasyon ve denetiminin sağlanması amacıyla başlatılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Bilgi Sistemi tamamlandı.

Denizli'de gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının koordinasyon ve denetiminin sağlanması amacıyla hayata geçirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Bilgi Sistemi tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan AYKOME Bilgi Sistemi'nin eğitim toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Tamer Bezmez, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin ilgili birimleri ile kentte altyapı çalışmaları gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar katıldı.

Harita üzerinden takip ve kontrol işlemleri yapılacak

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bezmez, Büyükşehir alanındaki kazı çalışmalarının izin ve koordinasyon çalışmalarının AYKOME tarafından yürütüldüğünü belirtti. AYKOME Bilgi Sistemi ile Denizli'de gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının koordinasyonunun ve denetiminin sağlanacağını anlatan Bezmez, "AYKOME Bilgi Sistemi ile şehrimizde nerede alt yapı çalışması yapıldığı detayları ile birlikte sorgulanabilecek, harita üzerinden takip ve kontrol işlemleri gerçekleştirilebilecek. Bunun yanında içme suyu, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, telefon, kablolu televizyon gibi alt yapı hatları yapan kurumlar arası koordinasyon sağlanacak. Her kurumun ayrı ayrı kazı yapmasının önüne geçilecek. Hatların nerede olduğu görülecek. Şeffaf, ulaşılabilir bir veri arşivi oluşturulacak" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER