© Haber Acıpayam 2022

Azalan kan stoklarına Alaşehirden 300 ünite kan bağışıyla destek

Manisa ve Ege Bölgesinde bitme noktasına gelen kan stokları nedeniyle Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. İftar sonrası düzenlenen kan bağışı kampanyasında 300 ünite kan bağışı kabul edildi.


Ege Bölgesi ve Manisa genelinde, korona virüs ve Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarının azalması nedeniyle Alaşehir Kaymakamlığı öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Manisa Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile ’Manisa sana kanım feda’ Projesi kapsamında Alaşehir Cumhuriyet Meydanında Alaşehir Kaymakamlığı öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. İftar sonrası düzenlenen etkinlikle 300 ünite kan topladı.


Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun’un da kan bağışı yaparak destek olduğu kampanyada Alaşehir genelinden yoğun bir katılım sağlandı. İftar sonrası Cumhuriyet Meydanı’na kurulan kan bağışı çadırlarında vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. sosyal mesafenin korunduğu ve tüm vatandaşların maske ile sıralarda beklemesi dikkat çekti.


Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptığı açıklamada, "Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisine alan korona virüs salgını nedeniyle Manisa genelinde ve Ege bölgesinde azalan kan stokları Ramazan ayı ile birlikte tükenme noktasına geldiği bilgisini aldık. Manisa Kızılay Kan Merkeziyle işbirliği içerisinde Kaymakamlığımız öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile Alaşehir’de kan bağışı kampanyası düzenledik. İftardan sonra gerçekleştirilen organizasyon ile gece yarısına kadar Manisa Kızılay Kan Merkezi ekiplerince kan toplandı. Sosyal mesafe kurallarına uyulan kan bağışı kampanyasında 300 ünite kan toplandı. Kan veren vatandaşlara kaymakamlığımız tarafından maske dağıtıldı. Duyarlı olan Alaşehirli tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Düzenli olarak herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.


Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ise yaptığı açıklamada, "Dünya genelinde korona virüse karşı sağlık mücadelesi verilirken, bunun yanında etkisi olduğu talasemi, lösemili kan hastalıklarımız kan sıkıntısı yaşamakta. Korona virüsü nedeniyle ülkemizde sosyal hayatta aktiviteler artık olmadığından dolayı kan stokları tükendi. Bunun için sivil toplum kuruluşlarının Kızılay’a destekleri oldukça önemli. İnsanlarımızı kan bağışına yönlendirmek ve Kızılay Kan Merkezi olarak çalışmamıza ara vermeden devam etmek zorundayız." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER