© Haber Acıpayam 2022

Bahar yağmurları arıcıların yüzünü güldürdü

Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, mevsim normallerinin üzerinde yağan bahar yağmurlarıyla doğadaki bitki ve çiçeklerin daha yoğun açtığını, yaz aylarında kuraklık yaşanmazsa bu yıl bal üretiminde yüzde 40-50 artış beklediklerini belirtti.

Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, bu sene mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmurların bal üreticilerini sevindirdiğini söyledi. Yağışlarla birlikte doğadaki arıların bal topladığı çiçeklerin ve bitkilerin daha yoğun açtığını bunun da bal üretimine olumlu katkıları olduğunu anlatan Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, “Denizli olarak birliğimize üye arıcılarımıza ait 110 bin kovanda Türkiye bal üretiminin yüzde 2’lik kısmını karşılıyoruz. Bu yıl bahar yağmurları çok güzel yağdı. Yağışlarla birlikte doğada arıların polen topladığı çiçekler yoğun açtı, bitki türleri adeta coştu. Doğadaki bu canlılık bizim bal üretimimize de olumlu yansımaya başladı. Önümüzdeki yaz aylarında muhtemel bir kuraklık yaşanmazsa bahar yağmurlarının etkisiyle bal üretimimiz yüzde 40-50 Aralığında artar. Bal üreticimizin yüzü biraz olsun güler.” dedi.

Denizli’de yılda 1200-1500 ton aralığında çiçek ve çam balı üretiminin yapıldığını hatırlatan Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, “Yağışlarla birlikte çam balı üretiminde arıların faydalandığı çam ağaçlarının gövdesinde yaşayan ‘Çam pamukklu böçeği’ sayısınında arttığını görüyoruz. Çam balı üretiminin olmazsa olmazı bu böcekler sayesinde bu yıl da çam balı üretimimizde büyük artış bekliyoruz. Doğadaki çam ağaçları yağmur ve kar yağışlarıyla suyunu ne kadar çok alırsa bu ağaçların gövdesinde yaşayan ve ağaçtan beslenen böceklerinde sayısı ve ömürleri uzun oluyor. Onun için bu yıl çam balı üretimimizden de umutluyuz. Önümüzdeki dönemde çiçek ve çam balı hasatlarımız başladığında en net verileri hep birlikte göreceğiz. Yağışların sürmesini bekliyoruz. Bu yağışlardan sonra inşallah yaz aylarında bir kuraklık yaşanmaz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER