© Haber Acıpayam 2022

Baharın gelmesiyle fidanlar toprakla buluşmaya başladı

 Denizli’de ilkbaharın gelmesiyle birlikte fidan pazarında satışlar hızlanmaya başladı. Aşıları yapılarak hazır hale getirilen fidanlar müşterileriyle buluşurken, zeytin fidanları ise daha çok ilgi görüyor.

İlkbaharın yaşandığı bugünlerde fidan pazarında hareket yaşanıyor. Buldan ilçesinde fidan yetiştiricileri özenle büyütüp sakladığı alanda fidanları gelen müşterilerine satışını gerçekleştirirken, bu sene vatandaşların fidanlar daha fazla ilgi duyduğu görüldü. 50 santimetre çapında yaklaşık 30 ile 40 metre derinliğinde çukur açılarak fidanlar dikilirken, bahar ayında ise dikimi için uygun vakit olduğu ifade edildi. Fidanların temiz hava açısından da büyük önem taşıdığı bilinirken, elde kalan bazı fidanlar ise boş arazilere ekilerek büyümesi sağlanıyor. Fidan dikmenin tam zamanının olduğunu dile getiren fidan üreticisi Fahri Aşçı, “Tohumlardan dikip fidan yetiştiriyoruz. Zamanı geldiğinde de aşılarını yaparak satışa sunuyoruz. İşlerimiz iyi. Çocukluk yaşlardan itibaren fidan yetiştiriciliği yapıyorum. Sertifikalı ve faturalı fidan yetiştiriyoruz. Vatandaşlarımız tarıma ağırlık vermeye başladı. Fidan dikimine önem veriyorlar. Fidan dikmek için elli santimetre çapında, otuz, kırk santimetre derinliğinde çukur açılması yeterlidir. Fidan dikiminin şimdi tam zamanıdır” dedi.

“İnsanların beslenmelerine de katkı yapması bence çok önemli”
Çiftçilik yapan Yılmaz Uyanık, mevcut ağaçlarının bakımlarını yaptığı gibi boş arazilerine de fidan diktiğini dile getirerek “Ben meyvesini göremesem bile çocuklarım, torunlarım, doğadaki hayvanlarımız yer diye düşünüyorum. Bu bilinçle kiraz, ceviz, zeytin, dut, erik, badem, vişne, üzüm, kestane, kayısı ve nar fidanlarını toprakla buluşturacağım. Ağacın havayı temizlemesi özelliği ile birlikte insanların beslenmelerine de katkı yapması bence çok önemli. Ülkemizin üretimle kalkınacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.

TÜM HABERLER