"BAL" GİBİ PROJE
ACIPAYAMDenizli'nin Tavas ilçesinde 861.700 metrekare alanda Yahşiler Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi kurulması için büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin ikinci bal ormanı için harekete geçti. Çal ilçesinin Akkent Mahallesi’nde 692 bin 700 metrekarelik alanda kurulması planlanan ikinci bal ormanı için kısa süre içinde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalanacağı belirtildi. Örnek proje ile Denizli'de arıcılığın gelişerek bal üretiminin artırılacağı, bununla birlikte üreticilerin daha çok kazanıp kent ekonomisine de büyük katkı sağlanacağı işaret edildi. Meşe, kızılçam, çalı gibi bitki türlerinin bulunduğu bal ormanı alanında mevcut türlerin korunarak iyileştirme çalışmalarının yapılacağı, çiçeklenme takvimine göre bölgeye biberiye, kekik, sumak, ahlat, ateş dikeni, kuşburnu, lavanta ve kapari gibi bitkilerin dikileceği belirtildi.
Bal üretimi için tüm ihtiyaçlar yapılacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi ayrıca bal ormanı olarak planlanan 692.700 metrekarelik alanda arıcıların kullanabilmesi için dinlenme alanları, ahşap kulübeler ve kovan sehpaları yapacak. Ayrıca arıcıların su ihtiyacını karşılamak amacıyla çeşmeler ve su havuzları inşa edilecek.
Daha fazla üretim, daha fazla kazanç
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte ikinci bal ormanı kurma projesi için çalışmalara başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya verdiği önemin yadsınamaz olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Belediyecilik hizmetlerimizin yanında şehrimizin sosyo-ekonomik yapısına katkı sunmak için de gayret göstermeye devam ediyoruz. İnşallah bal ormanı projelerimizle arıcılarımız daha fazla üretecek, daha fazla kazanacak. Allah'ım projemizi kazasız, belasız tamamlamayı nasip etsin" dedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bal ormanını arıcılara tahsis edeceklerini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bal ormanlarımızda kaliteli ve sağlıklı bal üretimi için her detay düşünüldü. İnşallah Denizlimize elbirliği ile güzel bir tesis daha kazandıracağız. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun."
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.