Bal üretimine arı kuşu engeli
ACIPAYAMGöçmen kuşların geçiş güzergahındaki Denizli’de, arı kuşları kovan sahalarını talan etti. Yaklaşık 1 ay Denizli’de konaklayan arı kuşları, yüzlerce arıyı yiyerek beslendi. Korkudan kovandan çıkamayan arılar bal üretimi yapamayınca kovanlar boş kaldı.
Denizli’de bal arılarına büyük zarar veren göçmen arı kuşları, kentte bal üretiminin 1ay boyunca sıfırlanmasına sebep oldu. Bal arılarının göğüs kısımlarını yiyerek beslenen, doyduktan sonra da keyfi olarak bal arısı öldürmeye devam eden arı kuşları nedeniyle arılar kovanlarından çıkamadı, bal ve bal ürünleri üretimi yapamadı. Arı kuşu korkusundan aç kalmamak için kovandaki balı yiyerek beslenen arılar il genelinde bal üretiminin sıfırlanmasına neden oldu.
Arı Birliği Başkanı Nihat Çomak, 200 -300’erli sürüler halinde gezen göçmen arı kuşlarının 1 ay boyunca Denizli’de kaldıklarını söyledi. Bir arı kuşunun günde 70-80 bal arısı yediğini, karnını doyuran arı kuşlarının bal arılarının keyfi olarak öldürmeye devam ettiğini belirten Birlik Başkanı Nihat Çomak, “Arı kuşu arıyla beslenen bir kuş türüdür. İlimizde yoğun olarak konaklamaktadır. Özellikle Ağustos 15'inden sonra arı sahalarına yoğun olarak sürüler halinde arı kuşlarının geldiği, kovandan çıkan arıları parçaladığı ve göğüs kısmayla beslendiği görülmektedir. Bir arı kuşu günlük 70-80 arı ile beslenir. Ondan sonrada keyif almak için bizim arıları öldürdüğü görülmektedir. Esas büyük zararı da arı kuşunun olduğu bölgelerde kovandaki arıların kovandan çıkmadığı bal toplamadığı su içmek için kovandan çıkmadığını görmekteyiz. Bu sürü halinde gezen arı kuşları Eylül ayının 15 inden sonra ilimizi terk etmektedir. Bir ay ilimizde konaklayan kuşlar ilimiz arıcılık sektörüne büyük zarar vermektedir. İlimizde konaklayan arı kuşları bir aylık dönemde bal ve diğer arı ürünleri üretimiz sıfırlanıyor. Kovandan dışarıya çıkış olmadığı için arılarımız kovan içindeki balla besleniyor. Kovandan çıkamayan arılan bal ve bal ürünleri üretemediği için üretimimiz sıfırlanmaktadır” dedi
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.