© Haber Acıpayam 2022

Balık tezgahları çinekop ile şenlendi

Denizli’deki balık tezgahlarında geçtiğimiz ay bolluğu yaşanan palamut, şimdilerde yerini çinekop başta olmak üzere sardalya ve hamsiye bıraktı.

Bu yıl uzun yıllar ortalamasının aksine seyreden sonbahar ve kış koşulları nedeniyle av sezonunda yaşanan değişiklik, tezgahlara da doğrudan yansıyor. Havaların soğumasıyla birlikte tüketicilerin artan talebine rağmen, avı azalan veya artan balıkların fiyatlarında ise buna bağlı olarak değişim yaşanıyor. Balıkçılar, ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarında yaşanması beklenen azalmadan dolayı balığın daha da bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşmesini bekliyor.

Tezgahların çeşit çeşit balıklarla dolmasıyla birlikte vatandaşların en çok tercih ettiği çeşitlerin başında çinekop, sardalya ve hamsi geldi. Geçtiğimiz ay tezgahlardaki bolluğu ile dikkat çeken palamuttun yerini bu ay çinekop aldı. Satışlar esnafı memnun ederken; tezgahlarda sardalya ve hamsi 70 TL, çinekop 150 TL, palamut ve kıraça istaviriti 90 TL, ada lüferi 70 ve mezgit ise 80 TL'den satılıyor.

“Tezgahlarımızda balık çeşitleri bol durumda”
Satışlarından memnun olduğunu belirten balıkçı Ali Alak, “Balık satışları süper gidiyor. Herkes balık bol bol yiyor. Fiyatlarda iyi ve uygun. Tezgahlarımızda balık çeşitleri bol durumda. Fiyatlarımız 30-40 TL'den başlıyor ve kalitesine göre de değişiyor. İnce levrek dediğimiz balık 120 TL, çok iyi bir hamsi olursa 50 TL, sardalya 40 TL civarında. Balıklar büyüklük, kalite ve geldiği yere göre fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Balık halk sağlığına çok faydalı ve herkesin yemesi gerekiyor” dedi.

“Satışlarımızın tam yoğun zamanındayız”
Hafta sonu satışlarının daha bereketli ve yoğun geçtiğini anlatan balıkçı Ferhat Tak ise “Satışlarımızın tam yoğun zamanındayız ve satışlardan gayet memnunuz. Hafta sonu daha yoğun geçiyor. Balık çeşitleri çok fazla bulunuyor. Palamut balığı bitti ve çinekop tezgahlarda bol bol yer alarak satışları başladı. Çinekop fiyatlarında biraz yükselmede oldu. Biz de hamsi ve sardalya 60 TL'den başlıyor. En çok sardalya, hamsi, çinekop tercih ediliyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı

Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

TÜM HABERLER