Balık tezgahlarında istavrit günü
ACIPAYAM Denizli’de hamsi bolluğunun ardından şimdi de istavrit bolluğu yaşanıyor. Balıkçı esnafı deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte mezgitin az çıktığını, istavritte ise bolluk yaşandığını belirtti.
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitliği artarken fiyatlarda da düşüş yaşanıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte balığa talep arttı. Balıkçılar ilerleyen günlerde balığın daha çok bollaşmasını ve giderek fiyatların düşmesini bekliyor. Tezgahların dolmasıyla geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları yarı yarıya düşerken, vatandaşlar da balığa rağbet göstermeye başladı. Geçen yıl kilosu 20 TL’den olan istavritin fiyatı bu yıl 7 buçuk TL’den satılıyor.
“Balık çeşitleri daha çok artacak”
Denizli’de 18 yıldır balık satışı yapan Engin Tozlu, “Sezon çok güzel devam ediyor. Balıklarımız gün geçtikçe bollaşmaya başladı. Her çeşit balık yavaş yavaş geliyor. suların soğumasıyla beraber balık çeşitleri daha çok artacak. Küçük balıklarda sardalye, palamut, istavrit gibi birçok balık görünmeye başladı. Bizler Marmara’dan gelen balıkları müsilajdan dolayı satmıyoruz. Müşterilerin tepkisinden dolayı. Denizli’deki balık fiyatları normal olup çok fazla fiyat farkı yok. Denizi bulunan illere göre çok fiyat farkı bulunmuyor. Bu yıl tezgahlarımızda bolluk ve bereket olmasını bekliyoruz. Şu anda tezgahlarımızda en ucuz balıklarımız hamsi ve sardalye 35-40 TL arasında iken, en pahalıları ise 200 TL ile kalkan balığı ve 120 TL ile de lüfer yer alıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi küçük balıklara yönelik. Büyük balıklarda ise levrek, palamut, istavrit tercih ediyorlar. Balıklarımız et ürünlerine göre uygun olduğu için vatandaşlarımız balığa yöneliyor” şeklinde konuştu.
Denizli’de balık satın alan Halil Küçük, “Balık fiyatlarında geçen yıla oranla biraz artış var. Bu yıl tezgahlara baktığımız zaman bereketli görünüyor. En çok hamsi almaya yöneliyoruz. Sebebi uygun olduğu için ama fiyatları daha da düşerse güzel olur. Bütün vatandaşlarımız alıp yesin. Şu anda hamsi aldım. Evde kızartıp ailecek yiyeceğiz. Çok sağlıklı olduğu için herkesin yemesi gerekiyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.
Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.