Baraj ve göllerde güvenliği jandarma sağlayacak
ACIPAYAM Denizli’de bulunan nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölü ile Adıgüzel Baraj Gölündeki güvelik, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çivril Asayiş Bot Timi tarafından sağlayacak.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere oluşturulan Çivril Jandarma Asayiş Bot Timi, aktif olarak görevine başladı. 4 kişiden oluşan bot timi, Çivril ilçesinde bulunan 73 bin metrekare yüzölçümüne sahip Işıklı Gölü ile Güney ilçesinde bulunan 25 bin 900 metrekare yüzölçümüne sahip Adıgüzel Baraj Gölünde güvenliği sağlayacak.
Çivril Jandarma Asayiş Bot Timi, ilk görevine dingin suları ve doğal güzelliği ile ziyaretçilerine her mevsim görsel şölen sunan Işıklı Gölü'nde başladı. Yaşana bilinecek kaçak avcılık ve kazalar ile diğer olumsuzluklara müdahale etmek için eğitim alan 4 kişilik tim, devriye görevi gerçekleştirdi.
14 kişi kapasiteli 6 metre uzunluğundaki botla gerçekleştirilen denetimlerin, aralıksız olarak sürdürülerek ziyaretçiler ile su kaynaklarından faydalanan bölge halkının güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.