Başkan Çavuşoğlu’ndan gençlere kamp müjdesi
ACIPAYAMMatematik ve Fizik Gençlik Kampı başlıyorDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu,lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek amacıyla “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı” düzenleyeceklerini müjdeledi. 22 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kampmüracaatları bugün (3 Temmuz)online olarak başladı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kent genelindeki lise öğrencilerine yönelik düzenleyecekleri “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı” müracaatlarının başladığını müjdeledi. Lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek amacıyla 22 Temmuz-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı”Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cankurtaran Mesireliğindeki kamp alanında yapılacak. Lise öğrencileri için 1’er haftalık olacak şekilde toplamda 5 dönem planlanan kamp müracaatları 3 Temmuz 2024 Çarşamba gününden itibaren www.denizli.bel.tr adresinden online olarak yapılacak. Başvuru formunun öğrenciler tarafından bizzat doldurulması gerektiği ifade edilirken, kamp programına Denizli genelindeki2024-2025 eğitim öğretim döneminde 10, 11, 12. sınıf olan öğrencilerin katılabileceği açıklandı. Başvurular 15 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.
Hedef meraklı öğrencilere ulaşmak
Kamp programının lise müfredatı ya da üniversite giriş sınavları gibi belli bir alana yönelik olmadığı, matematik ve fizik alanlarına meraklı öğrencilere ulaşmayı hedeflediği ve öğrencilerin soyut matematik ve fizik alanlarında ilgilerini geliştirmek amaçladığı kaydedildi. Seminer, söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür, sinema gibi etkinliklerin de olacağı kamp 22-27 Temmuz, 29 Temmuz-3 Ağustos, 5-10 Ağustos, 12-17 Ağustos ve 19-24 Ağustos olmak üzere 5 dönem olarak yapılacak.
Gençlerin önünü açacak projelerle yola devam
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gençlerin önünü açacak projelerle yola devam ettiklerini belirterek, “Biz akıl ve bilimin ışığında gençlerin yarına umutlu bakabileceği bir Denizli ve Türkiye inşa etmeyi istiyoruz. Bunu başarabilirsek hep birlikte daha mutlu ve huzurlu olabileceğiz” dedi. Kampta önceliğin matematik ve fizik alanlarında çalışmaya, düşünmeye ve yoğunlaşmaya verildiğini, bunun yanında birçok sosyal etkinliğin de yapılacağını işaret eden Başkan Çavuşoğlu, tüm gençleri Matematik ve Fizik Gençlik Kampı’na müracaat etmeye davet etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.