Başkan Çavuşoğlu’ndan turizm hedefi:
ACIPAYAM“İlk 5 yılda Pamukkale’ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli’de ağırlamak”Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale’ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli’de ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.
15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kentin turizm sektörü temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, TURSAB Denizli Pamukkale Bölge BaşkanıTuran Köseoğlu,GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğanve beraberindekiler katıldı.Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Akyol, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Denizli, ne kadar sanayi ve ticaret şehriyse, bir turizm şehri olması da çok önemli. Turizm Haftası boyunca şehrin farklı bölgelerinde etkinliklerimiz devam edecek. Nazik kabulünüz için teşekkür ederim” dedi.
“Turizm değerlerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor”
Başkan Çavuşoğlu ise, en çok yapmak istedikleri şeylerden birisinin de Denizli turizmini ayağa kaldırmak olduğunu belirterek, “Bu anlamda beraber çok çalışma yapacağız. Özellikle Pamukkale’ye gelen turistlerin Denizli’ye gelmelerini sağlamak zorundayız. Denizli’nin hemen hemen hangi noktasına giderseniz gidin, mutlaka tarihi, kültürel bir turistik değeri var. Bunları ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi. Pamukkale’ye yıllık yaklaşık 2,5 milyon turist geldiğini kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Bizim hedefimiz ilk 5 sene içerisinde en azından 1 milyon turisti bu şehirde gezdirebilir hale getirmemiz lazım. Bu anlamda size ve bize çok görev düşecek. Hep beraber güzel şeyler yapmak zorundayız” dedi.
Denizli’ye 1 milyar avro katma değer sağlanır
Denizli’de yılda 1 milyon turist ağırladıklarında kente yaklaşık 1 milyar avro katma değer sağlanacağının altını çizen Başkan Çavuşoğlu, turistlerin sadece Pamukkale’yi ziyaret etmesi şeklinde bir turizm anlayışının olmayacağını vurgulayarak, “Bu anlayışı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Turistleri şehrimizde gezdirmek zorundayız. Turistler, Güney’e de gitsin, Buldan’a da gitsin, Çivril’e de gitsin, Çal’a da gitsin. Bunu başarırsak hepimiz görevlerimizi yerine getirmiş olacağız” dedi.
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.