Başkan Erdoğan, 17 Ağustos’u unutmadı
ACIPAYAM Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla “Afetlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim, devletimize ve milletimize benzer acılar göstermesin” dedi.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yıl dönümünde yazılı bir açıklama yayımladı. Türkiye’nin imkansızlıklarla boğuştuğu yıllardan sadece kendi değil komşularının yanı sıra dünyanın dört bir tarafındaki dil, din ve kan bağı bulunan insanlara da yardım elini uzattığı güçlü bir ülke haline geldiğini belirten Erdoğan, “Türkiye’miz, içinde bulunduğumuz korona virüs salgını sırasında da tüm dünyaya gösterdiği gibi, dosta güven veren, düşmana korku salan, büyük bir ülkedir. Başkalarına el açan değil; el uzatan büyük bir devlettir” şeklinde konuştu.
“Büyük acılar yaşamayalım”
Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yaşamasını öğrenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Bulunduğumuz topraklar, coğrafi konumunun getirdiği önemden de öte, insanların deprem gibi bir gerçekle yatıp kalktığı bir yerdir. Denizli’miz de ne yazık ki vatanımızın birinci derece deprem bölgesi konumundaki şehirlerinden biridir. Hemşerilerimiz, 1976’daki yıkıcı depremden çıkardığı derslerle, son yıllarda yeniden yapılanmasını ve daha güvenli bir şehir inşa etmesini bilmiştir. Asırlarca çok büyük afetlere maruz kalan bu topraklardaki aziz milletimiz ise, 17 Ağustos 1999’da, 17 bin 480 insanımızın hayatını kaybettiği, 23 bin 781 vatandaşımızın yaralandığı, 285 bin 211 ev ile 42 bin 902 iş yerinin hasar gördüğü Gölcük Depremi’ni yaşamış ve halen unutamamıştır. Ondan önceki afetlerde olduğu gibi, milletçe acısını yüreğine gömmüştür. Daha geçen yıl Denizli’miz ile çevre illerimizi etkileyen çok sayıda yer sarsıntısı atlattık ve yine yüreğimiz ağzımıza geldi. O nedenle, tedbiri elden bırakmayalım. Depremlere dayanıklı güvenli yapılar inşa ederek, hayatımızı güvence altına alalım. Bu vesileyle, deprem ve diğer afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, bir daha böyle büyük acılar görmemeyi temenni ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.