Başkan Osman Zolan’dan 19 Mayıs mesajı
ACIPAYAM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladıklarını ifade eden Başkan Zolan, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 102 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesi ile bir milletin var olma mücadelesinin başladığını kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda tüm zorluklara rağmen kahramanlık destanları yazarak hür ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Denizlimiz ise bugün, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla başlayan süreçte Atası'nın yanında omuz omuza mücadele etmesinin onur ve gururunu yaşamaktadır.
Sevgili Gençler,
Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği sizlere emanet edildi. Milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olmanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Bu vatan nasıl ki atalarımız tarafından bizlere emanet edildi siz de yarınlara bu toprakları sapasağlam bırakacaksınız. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, vatan uğuruna kanını ve canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.