Başkan Osman Zolan’dan Miraç Kandili mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin yaşandığı üç aylariçerisinde idrak edilen Miraç Kandili'nebir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Zolan, “İnsanlığın tükendiği bir anda ortaya çıkan Peygamber Efendimizin (SAV) manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfi, ilahi rahmet ve lütuflarla dolu bir gecedir. İnsanlığı cehaletin karanlığından kurtaran Yüce Rabbim bu mübarek gece Peygamber Efendimize (SAV) müjdeler vermiştir” ifadelerini kullandı.
Müslümanlar için arınma ve tertemiz olarak Cenab-ı Allah'a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili'ninfeyiz ve bereketin arttığı mübarek bir olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Tüm dünyanın barış ve huzura en fazla ihtiyacı olduğu bugünlerde hep birlikte Yüce Allah'a dua edelim. Gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için tövbe edelim, devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı, insanlığın sağlık, huzur ve barışı için ellerimizi semaya açalım. Bu duygu ve düşüncelerle Denizli’mizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”
İlginizi Çekebilir
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.
Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm
Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.
Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor
Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı
Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor
Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.