Başkan Zolan: “Denizli’miz geleceğe daha güvenle bakıyor”
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün Gümüşler Mahallesi’nde hayata geçirdiği 5 bin tonluk içme suyu deposu, Akbaş Barajı’ndan getirilen iletim hattının tamamlanmasıyla devreye alındı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Akbaş Barajı’ndan getirilen iletim hattının içme suyu deposu bağlantı çalışmalarını inceldi. Başkan Zolan’a Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ufuk Yarar ve beraberindekiler eşlik etti. Çalışanlarla bir süre sohbet edip kolaylıklar dileyen Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, Denizli’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajını inşa ettiklerini, daha sonra suyun arıtılması için de Denizli İçme suyu Arıtma Tesisi projesinin tamamlandığını anlattı.Akbaş Barajı’ndan Denizli merkeze getirilen içme suyu için 1 metre çapında 70 kilometre uzunluğunda iletim hatları döşendiğini kaydeden Başkan Zolan, “Bu suların bir depoda toplanması,buradan da şehrimize dağıtılması gerekiyordu. Şuanda 5 bin tonluk içme suyu depomuzun inşaatını tamamladık, ayrıca 10 bin tonluk içme suyu depomuzun inşaatını da başlattık” dedi.
Daha güvenceli içme suyu…
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akbaş Barajından getirilen suların 5 bin tonluk içme suyu deposuna alınması ve bu suların şehrimizde kullanıma sunulmasıyla ilgili şebeke hatlarımızın bağlantılarını gerçekleştiriyoruz. Artık şehrimize daha güvenceli içme suyu verme imkanınabu yeni depomuzla birlikte kavuşacağız. Denizli’miz geleceğe daha güvenle bakıyor.Yakın zamanda yapımına başladığımız 10 bin tonluk su deposunu da tamamlayarak daha geniş bölgelere suyumuzu taşıma noktasında kazanım elde edeceğiz. Denizli’mize hayırlı olsun. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma, sabreden, bize destek verentüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
İlginizi Çekebilir
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.