Başkan Zolan: "Dev hatlar hayati öneme sahip"
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin 230 milyon liranın üzerinde bir yatırımla 2 farklı etapta sürdürdüğü altyapı çalışmalarında döşenen dev hatlar dikkat çekiyor. Başkan Zolan, içerisinden otomobillerin geçebildiği dev hatların kent altyapısı için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi ile Dokuzkavaklar, Anafartalar, Aktepe, Karşıyaka’nın bir kısmı ve Deliklitaş Mahallesi olmak üzere 2 farklı etapta başladığı alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İki farklı etapta yürütülen alt yapı çalışmalarında kullanılan 2.400 santimetre çapındaki dev kanalizasyon ve yağmur suyu hatları dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 kilometrelik güzergahta kullanılan dev boruların içinden otomobillerin geçebildiği ifade edilirken, söz konusu hatların kent altyapısı için çok önemli olduğu belirtildi. Denizli'nin en büyük alt yapı hattını oluşturan 2.400'lük yağmur suyu hatlarının bölgedeki su baskınlarının önüne geçmede büyük rol oynayacağı, 2.400'lük kanalizasyon hatlarının ise kentin büyük bir bölümünde toplanan atık suların artıma tesisine bağlanacağı ana hat olduğu kaydedildi.
İlk etabın yüzde 80'i bitti
Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ve Deliktaş Mahallesi’nin alt yapı sorununu tarihe gömecek proje kapsamında 166 kilometre içme suyu hattı ile 115 kilometre kanalizasyon hattının baştan aşağı yenileneceği, bölgeye ilk kez 28 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeneceği ifade edilirken, ilk etapta yüzde 80'lik çalışmanın tamamlandığı belirtildi. Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerine ise toplamda 122 kilometre içme suyu hattı, 78 kilometre kanalizasyon hattı ve 23 kilometre yağmursuyu hattı döşeneceği, buradaki projede ise yüzde 25'lik çalışmanın üzerine geçildiği kaydedildi.
Denizli'nin en büyük hattı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir şehrin olmazsa olmazının altyapı olduğunu belirterek, şehirlerde yaşama kalitesini en üst seviyeye çıkaran yatırımların başında altyapının geldiğini söyledi. Denizli şehir merkezinin büyük bir bölümünde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Başkan Zolan, "Altyapı sürdürülebilirliği, maliyeti ve çevreye verdiği olumsuzluklar bakımından zor ve meşakkatli bir iştir. Ancak biz bugüne kadar günlük işlerle uğraşmadık, köklü ve kalıcı işlerle milletimize hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Çok şükür vatandaşlarımız da bizleri her zaman destekledi. Bu yatırımlarımız inşallah torunlarımızın torunlarına hizmet edecek" dedi. Dev hatların kent için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bu projelerde Denizli tarihinde yapılmış en büyük kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını inşa ettik. Çok önemli bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.