BAŞKAN ZOLAN, KKTC’DE
ACIPAYAM“Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır”Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret eden Başkan Zolan, “Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır. İlelebet öyle kalacaktır” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Başkan Osman Zolan bir dizi temas ve ziyaretlerin yanı sıra KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında yavru vatanda bulunuyor. Başkan Osman Zolan’a Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şube Başkanı Mahmut Catlık ve beraberindeki iş insanları eşlik ediyor. Başkan Zolan ilk olarak KKTC ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında daha sonra Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret eden Başkan Zolan, karşılıklı iş birliği ve fikir alışverişinde bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da ziyaret eden Başkan Zolan’a Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’da eşlik etti. Samimim görüntü ve sıcak bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler Cumhurbaşkanı Tatar’a kendilerine ve Denizli’ye gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür dileklerini iletti.
“Kıbrıs bizim canımız”
Başkan Zolan KKTC ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı kabri başında ziyaret etti, merhum cumhurbaşkanının mezarına karanfil bırakarak, dua etti. Son olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyesi iş insanları ile buluşan Başkan Zolan ve beraberindeki Denizli heyeti bir dizi görüşmelerde bulundu. Yavru vatan Kıbrıs ile ilişkilerin en üst düzeye taşımak adına gayret ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır. İlelebet öyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Osman Zolan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek Ercan Havaalanı yeni terminali açılış töreni ile 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. Yıldönümü kutlama programlarına katılacak.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.