© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan, miniklerle Dünya Su Günü’nü kutladı

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Yenişehir Anaokulu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu'ndabir program düzenledi. Etkinliklere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Demet Değirmenci, Milli Eğitim Şube Müdürü Affan Başbuğ, Yenişehir Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu Müdürü Cengiz Pak, öğretmenler ve minikler katıldı. İlk etkinlik Yenişehir Anaokulu’ndayapıldı. Dünya Su Günü’ne özel kıyafetleriyle dikkat çeken miniklere “Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim” adlı Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ninsu duyarlılığı ve tasarrufunu konu ettiği tiyatro ve müzikal gösteri sunuldu. Minikler de bu özel gün için hazırladıkları gösterilerle programlara renk kattı.

 

“Su yoksa hayat yoktur”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Su Günü’nü kutlayarak suyun öneminden bahsetti. Başkan Zolan, “Suyumuzun değerini bilerek en hassas şekilde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü su yoksa hayat yoktur. Su aslında dünyanın en değerli şeyidir. Çünkü su üretilebilen bir şey değil. Suyu üretemeyiz ancak var olanı temiz tutup kullanabiliriz. Onun için suyumuzu kirletmeden tasarruflu bir şekilde, israf etmeden kullanmamız gerekiyor. İhtiyacımız kadar kullanmamız gerekiyor” dedi. Etkinliklerde çocuklarla yakından ilgilenip bir süre birlikte oynayan Başkan Osman Zolan, miniklere boyama kitabı ve kalemi ile balon ve rüzgargülühediye etti.Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin su duyarlılığı ve tasarrufunu konu ettiği “Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim” adlı tiyatro ve müzikal gösterinin okullarda sunulmaya devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER