Başkan Zolan: "Su, yaşamın kaynağıdır"
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların sürekli ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı içme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı aldığı önlemler kapsamında Çivril ilçesinin Tokça ve Bayat mahallelerinde sondaj çalışması başlattı. Bir süre önce başlatılan sondaj çalışmasında Bayat Mahallesi’nde saniyede 25 litre debiye sahip yeni bir içme suyu kaynağına ulaştı. Açılan içme suyu sondaj kuyusundan alınan su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, bölgeye 1 adet elektrik trafosu, 1 adet içme suyu dalgıç pompa, 4 bin metre içme suyu iletim hattı döşeme çalışmalarına başlandı.
"Suyumuzun 1 damlasının dahi kaybolmasına tahammülümüz yok"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, su olmadan hayatın sürmesinin mümkün olmayacağını vurgulayarak, "Su, yaşamın kaynağıdır" dedi.
Büyükşehir DESKİ ile beraber il genelinde yürüttükleri su yönetimini teknik, ekolojik, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Şehir merkezimizde bir zamanlar yüzde 60 olan kayıp kaçak su oranımız yaptığımız alt yapı yatırımlarımızla bugün sıfıra yakın bir hale geldi. Eğer bu alt yapı yatırımlarımızı yapmamış olsaydık bugün şehrimize düzenli su sağlamamız mümkün olmazdı, sürekli kesintiler yaşanırdı" dedi. Son zamanlarda yaşanan kuraklığa da dikkat çekerek susuzluğun önüne geçmek tedbir almaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, "Suyumuzun 1 damlasının dahi kaybolmasına tahammülümüz yok. Gelecek nesillerimize altyapısı tamamlanmış, daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.