© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan: "Türkiye’nin önde gelen illerindeniz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası ile teşkilatın 306. kuruluş yıldönümü kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, şube müdürleri ve personeli katıldı. Başkan Zolan itfaiye teşkilatının belediyenin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirterek, “İtfaiyemiz kurulduğu günden bu yana insanlarımızın imdadına koşmuştur. Denizlimizde yaşanan birçok afet, felaket, kaza ve sıkıntılara yardımcı olmaya, can ve mal kaybını önleme noktasında gayret etmiştir. Tüm teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. İtfaiye teşkilatının önemini vurgulayan Başkan Zolan, “İstasyon sayımızla, modern araçlarımızla, vakalara müdahale etme süremizle iyi bir noktaya geldik. Örnek gösterilen bir seviyedeyiz. Bu konuda Türkiye’nin önde gelen illerindeniz" dedi.

 

“7 gün 24 saat hizmette”

 

Koruyucu ve önleyici faaliyetlerde de yoğun çalışma yaptıklarını ifade eden  Başkan Zolan, trafik kazalarının da ayrıca önem arz ettiğini, araç içerisinde sıkışan vatandaşların çıkartılıp sağlık ekiplerine tesliminde saniyelerle yarışıldığını anlattı. İtfaiye teşkilatlarının şehrin her noktasında, olaylara anında müdahale edebilecek araç ve gerece sahip olduğunu söyleyen Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtfaiyemiz haftanın 7 günü 24 saat milletimizin hizmetinde ve iyi ki itfaiyemiz var. İnsanlarımız hiçbir zaman 'imdat' demesin ama ihtiyacı olduğunda da yanı başında imdadına koşan bir kurum olsun. Bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız her zaman tetikte bekliyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum."

İlginizi Çekebilir

Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır

Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.

Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı

Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor

Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.

TÜM HABERLER