Başkan Zolan’dan3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
ACIPAYAM3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve yakınlarını değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu vurguladı.
Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel günün engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığınartmasına ve farkındalık yaratmasına vesile olmasını diledi. Bireylerin toplumsal yaşama eşit ve etkin katılımının en temel hak olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylerin toplumun her alanında var olabilecekleri imkân ve fırsatlar sunmak, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını sağlamak için her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.
Bu kapsamda, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve yakınlarını değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte bugüne kadar spordan sanata, eğitimden kültüre birçok proje hayata geçirdik. Onların sorunlarını çözmek, her alanda beklenti ve taleplerini karşılamak için Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ile birlikte gayret etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Engelli bireylerin desteklenmeleri durumunda neleri başarabileceklerinehep birlikte şahit olduklarını belirten Başkan Zolan şunları kaydetti: “Engelli vatandaşlarımızın eğitimden spora, sağlıktan sosyal ve kültürel alanlara olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacak Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezimizi Denizli’mize kazandırıyoruz. Ülkemize örnek olacak bu devasa tesisimiz inşallah engellilerimiz ve ailelerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ederek, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.