Başkan Zolan’ın ektiği tarlanın hasadı yapıldı
ACIPAYAMDenizli’de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal üretime de büyük katkılar sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Çameli, Beyağaç, Kale, Çivril, Bozkurt ve Çardak ilçelerindeTarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile hibe ettiği 18.100 kg silajlık mısır tohumlarının hasat dönemi başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ınÇivril ilçesinin Ömerli Mahallesi’nde geçen temmuz ayında traktörün direksiyonuna geçerek ilk tohumların ekimini yaptığı Göker Yılmaz’ın tarlası da hasat edildi. Tarla sahibi Yılmaz, çiftçiye her şartta destek olan Başkan Zolan’a teşekkür ederek, hasadın oldukça verimli geçtiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen silajlık mısır tohumlarından memnun olduğunu söyleyen üretici Yılmaz, “Silajlık mısırdan çok memnunuz. Bizler için çok faydalı. Hayvancılıkta olması gereken en iyi besin maddelerinden biri silajlık mısır. Üründen çok memnunuz, beklenen boyutun çok üzerinde yetişti.Desteklerinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Üretim sizden, destek bizden”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Kırsal kalkınmayı desteklemek için vatandaşlarımızın tüm ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmeye gayret ediyor, üreticimizin yanında olmaya, onları tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz” dedi. Silajlık mısırın hayvancılıkta kullanılan önemli bir yem bitkisi olduğuna değinerek, Denizlili üreticilere kaliteli tohumlar verdiklerini anlatan Başkan Zolan, “Bu ürün, hayvancılıkta uzun süre dayanabilen kaba bir yem. Üreticimiz hayvanlarına verdiği yemleri kendileri üreterek maliyetlerini düşürebiliyor. Çiftçimizin, üreticimizin mutlu olması, daha çok kazanması bizleri de mutlu ediyor. Onlara, ‘Üretim sizden, destek bizden’ diyoruz. Ürünlerimiz hayırlı ve bereketli olur inşallah” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Cankurtaran’da yanan bölgenin ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde hafta sonu meydana gelen yangında zarar gören alanın ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.
Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.
Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi
Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.