Beyin ölümü gerçekleşen yaşlı adam 3 ilde organ bekleyenlere müjde oldu
ACIPAYAMDenizli’de 11 gün önce beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden 56 yaşındaki adamın karaciğeri ve 2 böbreği 3 ilde organ bekleyen hastalara nakledildi.
29 Aralık tarihinde evinde rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan Mesut Cevit (56), yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alınan Cevit, 11 gün sonra yaşam mücadelesine yenik düştü. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Cevit’in 8 Ocak tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından Mesut Cevit’in ailesiyle organ bağışında bulunması konusunda görüşüldü. Ailenin onay vermesiyle Aydın ve Denizli’deki ekipler tarafından karaciğer ve 2 böbrek alındı. Alınan organlar Denizli Antalya ve İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Mesut Cevit’in ailesine baş sağlığı diledi ve organ bağışı konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Öztürk; “ Her Bağış Yeni Bir Hayat projesiyle organ bağışı konusundaki duyarlılığımızı ve yaptığımız çalışmalar ortada. Mesut Cevit’in ailesi de organ bağışında bulunarak örnek bir davranış gösterdi. Bu şekilde duyarlı aileleri görmek, acılarını bir kenara bırakarak başka hayatlara umut olmak adına hepimizi mutlu ediyor. Mesut Cevit’ten alınan organlar üç ilimizde organ bekleyen hastalara gönderildi. Tüm vatandaşlarımıza seslenerek onları bir kez daha organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.