Böyle ekmek satışı görülmedi
ACIPAYAMDenizli’de Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlara ekmek dağıtımına yetişemeyen fırıncının yardımına bir vatandaş yetişti. Kendine has üslubu ve aracı ile kapı kapı dolaşan vatandaş şarkılar ve maniler söyleyip ekmek satışı yaparken aynı zamanda ekmek almaya gelenler ile de sosyal mesafeye dikkat ederek sokak ortasında göbek attı.
Denizli’nin Çal ilçesinde fırıncılar ekmek üretiminin ardından sokak sokak gezerek vatandaşlara ekmek yetiştirmeye çalışıyor. Çal’da yaşayan 38 yaşında ki Mehmet Gürel isimli vatandaş geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında evinin yakınında bulunan bir fırına ekmek almaya gittiğinde fırın işletmecisinin işlere yetişemediğini fark etti. Ekmek dağıtımına yardımcı olmak isteyen Gürel, bunun üzerine işletmeci ile konuşarak kaymakamlıktan izin belgesi çıkarttı. Fırıncıya gönüllü olarak yardımcı olacağını ve hiçbir kar amacı olmadan çalışmaya başlayan Gürel, bu hafta uygulanmaya başlanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında gönüllü olarak ekmek dağıtımına başladı.
Ekmek almaya gelenler ile sokak ortasında böyle göbek attı
Gürel, kendi otomobiline doldurduğu ekmekler ile ilçesinin yaklaşık 30 mahallesinde ekmek dağıtımına başladı. Gürel dağıtımı daha eğlenceleri bir hale getirmek için dağıtımı otomobilinin üzerine bağladığı ses sistemi ile şarkı ve maniler söyleyerek yaptı. Gürel’in ‘ekmeği düz ovada avlarlar sıcacık sıcacık yerler’ şeklinde söylediği şarkı ile hem dağıtım yaptığı mahallelerde hem de sosyal medyada fenomen oldu. Gürel, dağıtım yaptığı bazı noktalarda ekmek almak için gelen vatandaşlar ile sokak ortasında ‘erik dalı’ gibi oyun havaları açarak göbek atması ise çevredekileri kahkahalara boğdu.
“Daha tatlı bir dille vatandaşa yaklaşıyorum”
İlçede manav esnafı olan Gürel, ekmek dağıtımını tamamen gönüllük esasına göre vatandaşların mağdur olmaması için yaptığı ifade ederek, “Ekmeği fırıncıdan alıyorum, mahallelere sokak aralarına kadar dolaşıyorum. Gerekirse kapı kapı dolaşıyoruz vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Biraz neşe dolu bir insanım ben de o yüzden insanlara böyle daha güler güzlü, daha tatlı bir dille yanaşmayı ve yaklaşmayı tercih ettiğim için mani, şarkı tipinde öyle dolaşıyorum. Buda halk tarafından ilgiyle karşılandı sevindiler. Fırıncıdan ekmeği alıyorum sayılı şekilde ondan sonrada kaç paraysa kuruşu kuruşuna ödüyorum. Ama fırıncıdan kendi adıma hiçbir hak talep etmiyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.