Büyükşehir 5 mahallenin daha altyapı çilesini bitiriyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka'nın bir kısmı ve Deliktaş Mahallesi'nde hayata geçirdiği altyapı projesinin tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. Bu kapsamda Anafartalar, Aktepe ve Deliktaş Mahallesi'nin altyapı çalışması bitirilirken, Dokuzkavaklar ve Karşıyaka Mahallesi’nin bir kısmında devam eden çalışmada ise yüzde 90'lık kısmın tamamlandığı belirtildi. Dev projeyle 5 mahallede 187 kilometre içme suyu hattı ile 115 kilometre kanalizasyon hattı baştan aşağı yenilendi. Bölgeye ilk kez 21 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşenerek aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarına da son verildiği kaydedildi. Yüzde 90'lık çalışmanın tamamlandığı Dokuzkavaklar ve Karşıyaka Mahallesi’nin söz konusu bölümünde ise içme suyu abone bağlantılarının da bitirilerek 5 mahalleyi kapsayan projenin kısa süre sonra sona ereceği belirtildi.
İlk kez yağmur suyu hattı döşendi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, altyapının zor, meşakkatli ve yüksek maliyetli bir hizmet olduğunu belirterek, "Bir yerde altyapı olmazsa üstte olan hiçbir şeyin anlamı yoktur. Altyapı olmazsa olmazdır. Bu noktada 5 mahallemizde daha içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağıya değiştirdik, ilk kez bölgemize yağmur suyu hatları döşedik" dedi. Bölgede uzun yıllar altyapı eksikliğinin yaşandığını anlatan Başkan Zolan, "Altyapı sabır ister, cesaret ister. Tabi sadece sabır ve cesaret yetmiyor vatandaşlarımızın desteği de gerekiyor. Çok şükür altyapısını yenilediğimiz her mahallemizde vatandaşlarımızın büyük destekleri ile karşılaştık. Vatandaşlarımıza sabır ve destekleri için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Emanete sahip çıkıyoruz"
"Söz verdik yapıyoruz" diyen Başkan Zolan, "Çok şükür vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle bu işleri yaptık. Şimdi sıra üst yapıda. Allah yolumuzu açık etsin. Denizlimizin yarını bugünümüzden daha güzel olsun. Biz milletimize, şehrimize, gece gündüz hizmet etmeye devam edeceğiz. Verilen emanete sahip çıkıyoruz, bize duyulan güveni boşa çıkarmamak adına Denizlimizin dertlerine çare olmak ve taleplerini yerine getirmek durumundayız. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.