Büyükşehir DESKİ’denYeşilyuva’da altyapı atağı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin Yeşilyuva Mahallesi’ni modern bir altyapıya kavuşturacak içme suyu hattı yenileme projesine başladı. Yeşilyuva Mahallesi sakinleri bir süre önce içme suyu hatlarının ömrünü tamamlamasından dolayı bölgede sık sık arızave patlaklar yaşandığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bu soruna el atmasını istedi. Başkan Zolan’ın talimatı üzerine yapılan çalışma ile Yeşilyuva Mahallesi’nin içme suyu hatlarını baştan aşağı yenileyecek proje başlatıldı. Vatandaşların modern bir alt yapıya kavuşması için,ömrünü tamamlamış içme suyu boruları yeni nesil, uzun ömürlü polietilen borularla değiştiriliyor. Proje kapsamında bölgeye 60.500 metre içme suyu hattı döşenecek.
Su olmazsa hayat da olmaz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yeşilyuva Mahallesi’nde başlattıkları projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Hedeflerinin altyapıda Denizli’nin 19 ilçesi 616 mahallesinde aynı standartları yakalamak olduğunu kaydeden Başkan Zolan, suyun her damlasını korumak zorunda olduklarını söyledi. Altyapı yatırımlarıyla içme suyu kayıp kaçak oranını düşürmeye devam ettiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, “Su olmazsa hayatın devam etmesi de mümkün değil. Bu nedenle altyapı yatırımlarımızı yapmak ve suyumuzu koruyarak gelecek nesillere ulaştırmak gerekiyor. Projemizi tamamladığımızda suyumuzu kesintisiz ve kayıp yaşamadan Yeşilyuvalıhemşehrilerimize ulaştıracağız. Sabır ve desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.