Büyükşehir DESKİ'nin sondaj hamlesi sürüyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Denizlililerin daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, kuraklığa bağlı içme suyu kaynaklarının debisinin azalması nedeniyle bir süre önce Buldan ilçesinin Karaköy Mahallesi’nde sondaj çalışması başlattı. Çalışmalar sonucu Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri saniyede 15 litre debiye sahip yeni bir içme suyu kaynağı buldu. İçme suyu sondaj kuyusundan alınan su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, bulunan kaynağın iletim hatlarına bağlantıları yapılarak vatandaşların tüketimine kısa bir süre içerisinde sunulacağı ifade edildi.
Mahalle Muhtarı Kocaman: "Allah razı olsun"
Karaköy Mahalle Muhtarı Osman Kocaman, bölgedeki içme suyu sorununa son verecek çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ye teşekkür etti. Söz konusu yatırımla çok önemli bir ihtiyaçlarının giderileceği için büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Muhtar Kocaman, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a su sıkıntımızı ilettik. Konuyla ilgili Başkanımız derhal Büyükşehir DESKİ ekiplerini mahallemize gönderdi. Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonunda, kısa bir sürede şükürler olsun sorunumuzu giderdiler. Bizi bu dertten kurtardıkları için Başkanım Sayın Osman Zolan’a, DESKİ Genel Müdürüne ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Başkan Zolan: "Susuz bir hayat düşünülemez"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, susuz bir hayatın sürmesinin mümkün olmayacağını belirterek, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Büyükşehir ile birlikte kurulan DESKİ ile Denizli'nin 19 ilçesi, 616 mahallesinde yıllanmış altyapı sorunlarına çare olduklarını kaydeden Başkan Zolan, "Sondaj çalışmalarımız şehrimizin dört bir yanında sürüyor. Karaköy Mahallemize kazandırdığımız yeni içme suyu kaynağımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Şehrimizde daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam için gece gündüz gayret etmeye devam ediyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.