© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir, e-Belediye Bilgi Sistemi'ne geçiş sürecini başlattı

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'deki belediyelerin tek veritabanında ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlaması için başlattığı e-Belediye Bilgi Sistemi'ne geçiş çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde başladı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından e-Belediye Bilgi Sistemi'nde geliştirilmesi tamamlanan mali ve idari modüllerin tanıtım ve eğitim programı düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programa İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kemal Sucak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Tamer Bezmez ve sistemi kullanacak personel ile eğitimciler katıldı.

 

Büyükşehir'in hedefi ilk olmak

 

Sistemin hayata geçişi ile Türkiye'deki tüm belediyelerin ortak bir platformda buluşacağı, belediyelerin tüm işlemlerini elektronik ortamda kesintisiz bir şekilde yapabileceği, her türlü ihtiyaca göre standart yazılımların sağlanacağı, kırtasiye ve bürokrasinin azaltılacağı, hizmetlere standart getirileceği ve yatırımların daha da hızlanacağı gibi birçok yararı bulunduğu kaydedildi. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesinin, e-Belediye Bilgi Sistemi'nin tüm modülleri ile kullanıma geçişte Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içinde ilk olmayı hedeflediği belirtildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER