Büyükşehir gönülleri fethetmeye devam ediyor
ACIPAYAMDenizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Büyükşehir İle Kültür Buluşmaları programının bu haftaki konuğu şair-yazar ve programcı Serdar Tuncer oldu. Binlerce Denizlili, Tuncer’in seslendirdiği şiirler ve kendine has sohbetiyle unutulmaz bir gece yaşadı.
Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizli’de ağırlamaya devam eden Büyükşehir İle Kültür Buluşmaları programının bu haftaki konuğu sevilen şiirleri ve kendine has sohbeti ile tanınanşair-yazar ve programcı Serdar Tuncer oldu. Tuncer, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle buluştu. Programa önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ile binlerce vatandaş katıldı. Başkanvekili Değirmenci,programınaçılış konuşmasında Denizli’nin artık her alanda dünya şehirleri ile yarıştığını belirterek, geçmişte kültür ve sanat programı yapacak mekan eksikliğiyaşadıklarını, 2019 yılında açılan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile birlikte bu sorunu aştıklarını ifade etti.
“Misafirlerimizi başımızın üstünde ağırlamaya devam edeceğiz”
Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üç yıldır burada güzel faaliyetler yapıyoruz. Salgının etkisinin azalmasıyla birlikte sizler de programlarımıza geliyorsunuz. Neredeyse her gün bir faaliyet yapıyoruz. Sizler buraya kar, yağmur demeden geldiğiniz sürece bizler de bu güzel etkinliklere devam edeceğiz. Denizli buraya geldiği sürece kongre ve kültür merkezimizin bütün ışıkları yanıyor olacak. Misafirlerimizi başımızın üstünde ağırlamaya devam edeceğiz.” Tuncer’i ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Değirmenci, “Ne zaman Denizlimizde bir programımız var desek, bütün işini, gücünü, rutin programlarını bırakıp Denizli’ye koşar adım geliyor. Biz kendisini çok seviyoruz. İnanıyorum ki, Serdar Tuncer Bey’de Denizlili hemşehrilerimizi çok seviyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Denizli için şiir vakti
Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Serdar Tuncer, Cemal Safi’den Abdurrahim Karakoç’a, Sezai Karakoç’tan Yavuz Sultan Selim’e, Necip Fazıl Kısakürek’ten Arif Nihat Asya’ya uzanan Türk edebiyatında önemli yer edinmiş şairlerin eserlerini seslendirirken, kendi eserlerini de Denizlililerle paylaştı. Tarihsel pek çok anı ve anekdotları da davetlilerle paylaşan Serdar Tuncer kendine has sohbeti ve üslubuyla programa katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.