Büyükşehir gönülleri fethetmeye devam ediyor
ACIPAYAMDenizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Büyükşehir İle Kültür Buluşmaları programının bu haftaki konuğu şair-yazar ve programcı Serdar Tuncer oldu. Binlerce Denizlili, Tuncer’in seslendirdiği şiirler ve kendine has sohbetiyle unutulmaz bir gece yaşadı.
Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizli’de ağırlamaya devam eden Büyükşehir İle Kültür Buluşmaları programının bu haftaki konuğu sevilen şiirleri ve kendine has sohbeti ile tanınanşair-yazar ve programcı Serdar Tuncer oldu. Tuncer, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle buluştu. Programa önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ile binlerce vatandaş katıldı. Başkanvekili Değirmenci,programınaçılış konuşmasında Denizli’nin artık her alanda dünya şehirleri ile yarıştığını belirterek, geçmişte kültür ve sanat programı yapacak mekan eksikliğiyaşadıklarını, 2019 yılında açılan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile birlikte bu sorunu aştıklarını ifade etti.
“Misafirlerimizi başımızın üstünde ağırlamaya devam edeceğiz”
Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üç yıldır burada güzel faaliyetler yapıyoruz. Salgının etkisinin azalmasıyla birlikte sizler de programlarımıza geliyorsunuz. Neredeyse her gün bir faaliyet yapıyoruz. Sizler buraya kar, yağmur demeden geldiğiniz sürece bizler de bu güzel etkinliklere devam edeceğiz. Denizli buraya geldiği sürece kongre ve kültür merkezimizin bütün ışıkları yanıyor olacak. Misafirlerimizi başımızın üstünde ağırlamaya devam edeceğiz.” Tuncer’i ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Değirmenci, “Ne zaman Denizlimizde bir programımız var desek, bütün işini, gücünü, rutin programlarını bırakıp Denizli’ye koşar adım geliyor. Biz kendisini çok seviyoruz. İnanıyorum ki, Serdar Tuncer Bey’de Denizlili hemşehrilerimizi çok seviyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Denizli için şiir vakti
Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Serdar Tuncer, Cemal Safi’den Abdurrahim Karakoç’a, Sezai Karakoç’tan Yavuz Sultan Selim’e, Necip Fazıl Kısakürek’ten Arif Nihat Asya’ya uzanan Türk edebiyatında önemli yer edinmiş şairlerin eserlerini seslendirirken, kendi eserlerini de Denizlililerle paylaştı. Tarihsel pek çok anı ve anekdotları da davetlilerle paylaşan Serdar Tuncer kendine has sohbeti ve üslubuyla programa katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.