© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir havuzları daha da güvenli

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 8 ayrı kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinde görev yapan yüzme eğitmenlerine yönelik "Bronz Cankurtaranlık" sertifika programı düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezi ve ilçelerde hayata geçirdiği toplam 8 kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinde görev yapan yüzme eğitmenlerine yönelik "Bronz Cankurtaranlık" eğitim programı düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının düzenlediği programda, kentteki 8 ayrı kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinde görev yapan 19 yüzme eğitmenine cankurtaranlık eğitimi verildi. Resif Dalış ve Cankurtaran Eğitim Merkezi eğitmeni Ümit Can Kaya ve Melike Ayşe Şahin tarafından 3 gün boyunca süren eğitimler teorik ve pratik olarak uygulandı. Teorik eğitimler Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde, pratik uygulamalar ise Büyükşehir Belediyesi Çakmak-Karahasanlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

 

Eğitimler TSSF ve ILS standartlarında

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Uluslararası Cankurtaran Federasyonu (ILS) standartlarına göre yapılan teorik eğitimde, cankurtaran istasyon ve malzemeleri, cankurtaran bayrakları, anatomi, kanamalar, yara sargıları, ilkyardım ve kazazedeyi yatırma ve taşıma teknikleri; su çalışmalarında ise yüzme teknikleri, kazazede taşıma, sudan çıkarma teknikleri ve pratikleri, boğuşma teknikleri ve pratikleri ve ekipman kullanımı gösterildi. Eğitimler sonunda başarılı olan Büyükşehir Belediyesinin 19 yüzme eğitmeni Bronz Cankurtaran sertifikası almaya hak kazandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER