Büyükşehir İtfaiye gücüne güç kattı
ACIPAYAMDenizli’nin 19 ilçesi 616 mahallesini kapsayan 42 ayrı istasyonda 500 dolayında personeli ile vatandaşların can ve malını korumak için 365 gün 24 saat nöbet tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz mart ayında 3000 litre su kapasiteli 4 adet merdivenli itfaiye aracı ile su altı arama ve kurtarma aracını bünyesine katan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, son model 5 itfaiye arazözünü daha filosuna ekledi. Bu kapsamda, yeni alınan 7200 litre su ve 300litre yangın söndürme köpüğü malzemesi ile donanımlı, üst yapısı isetamamen yerli olan 3 personel kapasitelitoplam 5 adet itfaiye arazözünün tanıtımı yapıldı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki tanıtım programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ile Ömer Faruk Özer, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı ve itfaiye personeli katıldı.
365 gün 24 saat nöbette
Burada bir süre araçları inceleyerek bilgi alan Başkan Zolan, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesindeki her birimin olduğu gibi itfaiye teşkilatının da güçlenerek yoluna devam ettiğini söyledi. Başkan Zolan, “Bugün teşkilatımız 500’ün üzerinde çalışanı, 40’ın üzerinde istasyon ve birçok araç veekipmanı ile bayram, tatil demeden 365 gün, 24 saat nöbette. Afette, yangında, trafik kazalarında vatandaşlarımızın imdadına çare olmak için bekliyorlar. İtfaiyemiz araç, gereçve eğitimleri ile çok üst seviyeye geldi” dedi. Her türlü olaya müdahale etme bilgi ve becerisi ile modern araç ve ekipmanlara sahip olduklarının altını çizen Başkan Zolan, bu yıl başlarında 4 merdivenli itfaiye ile su altı arama ve kurtarma aracı aldıklarını, bugün ise 5 itfaiye arazözünü daha bünyelerine kattıklarını, kasım ayında ise 42 metrelik merdivenli bir aracın da araç filosuna ekleneceğini anlattı.
Türkiye’nin en güçlü itfaiyesi
Geçen yaz gerek Denizli’de gerekse çevre illerde meydana gelen başta orman yangınları olmak üzere çok güçlü mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, “Allah’ım muhtaç etmesin, kaza bela vermesin. Çok şükür Denizli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi her zaman hazır ve nazır durumdadır. Nüfusa oranla Türkiye’nin en güçlü itfaiyesidir. Bu araçlarımız gücümüze güç katacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.