Büyükşehir Kovid-19 desteklerinde 7.000 esnafa ulaştı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500'er TL'lik hibe desteği vermeye yönelik müracaatlarını 28 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren almaya başladı. Denizli'nin 19 ilçesinden yapılan başvurular www.denizli.bel.tr'den sürerken, müracaatı onaylanan esnafa 1.500'er TL'lik destek ödemeleri de kısa süre içinde başladı. Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafı olmak üzere bugüne kadar yapılan müracaat sayısı ise 7.000'e ulaştı. Söz konusu işletmelerin müracaatlarının onaylanmasının ardından 1.500 TL desteği hesaplarına aktarılmaya devam ediyor.
Esnaf ve tüm ticari işletmelere yüzde 90 su indirimi
Denizli Büyükşehir Belediyesi 1.500 TL'lik karşılıksız hibe desteğinin yanında kent genelindeki tüm esnaf ve ticari işletmelerin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirim yapıyor. Mevcut tarifeye göre yüzde 90 oranında yapılan indirim 4 ay boyunca geçerli olacak. Söz konusu dönemde "ticari" abonelerden (beher m3) 0-20 m³ için uygulanan su ücreti m³ başına 1 TL, Merkezefendi ve Pamukkale ilçe belediye sınırları içerisinde kalan “ticari” abonelerin atıksu ücreti m³ başına 0,50 TL diğer 17 ilçede ise atıksu bedeli m³ başına 0,35 TL olarak belirlendi.
Başkan Zolan: "Bu zor günleri birlikte atlatacağız"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaşanılan zorluklara bir nebze de olsa merhem olmak adına faaliyetlerini durduran esnafa yönelik desteklerinin sürdüğünü söyledi. "Bu zor günleri birlikte atlatacağız" diyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçen ay esnafımıza yönelik başlattığımız destek müracaatlarımız 7.000 sayısını buldu. Bunların büyük bir bölümünün hesaplarına 1.500'er TL yatırdık. Bunun yanında tüm esnafımız ve ticari işletmelerimizin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gittik. Ben şimdiden tüm desteklerimizin esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu zor günleri inşallah dayanışma içerisinde, omuz omuza yine birlikte atlatacağız."
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.