© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR, MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMALARINA KATILDI

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri, Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programlarında Denizli Büyükşehir Belediyesi de Türkiye'nin dört bir tarafından ve Türk dünyasından katılımcıların iştirak ettiği Anadolu’nun Fethi 1071 adlı programda kurduğu oba çadırı ile büyük ilgi gördü. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin oba çadırını ziyaret edenler Denizli Horozu, Yatağan palası, Buldan Dokuması, zeybek ve efe kültürü ile tanıştı. Oba çadırında ayrıca Denizli’nin doğal ve tarihi turizm değerleri ile kültürel öğeleri katılımcılara anlatıldı.

 

Atlı birlikler zeybeğe eşlik etti

 

Öte yandan kutlamalarda Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu efe kıyafetiyle zeybek oynarken, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) Atlı Jandarma Timleri’de zeybeğe eşlik ederek oyun esnasında şaha kalkması izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.

 

Geleneksel Türk El Sanatları ve spor dalları sergilendi

 

Bitlis'te 37 tematik çadırın kurulduğu programda toy temsilleri, beşik toyu, gelin gelme toyu, tuşo toyu (bebeğin ilk adımı) sağdıç atışması gibi geleneksel etkinlikler düzenlendi. 20 geleneksel el sanatları atölyesi ile Ahlat esnaf ve sanatkarlarının yer aldığı etkinliklerde kök börü, atlı cirit gibi geleneksel sporlar ve atlı okçuluk gösterilerine de ev sahipliği yaptı. Okçuluk deneyimleme alanlarının kurulduğu alanda ziyaretçiler, yay-deri-ok, hat atölyelerine de katıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER