Büyükşehir mera ıslah çalışmalarını tamamladı
ACIPAYAMDenizli’de kırsal alanlarda üretimi artırarak çiftçinin ve üreticinin daha çok kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılıkta büyük destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi,bu yıl 11 ilçede hayata geçirdiği 12 bin dekarlık mera ıslahını tamamladı. Geçen yıl 4 ilçede 6 bin 350 dekar mera alanında ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi,bu yıl Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde yaptığı mera ıslah projesini Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas olmak üzere toplam 11 ilçedeki 62 mahallede uyguladı. Hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, köydeki bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramını geliştirmek amacıyla yapılan proje ile 12 bin dekar mera alanına 119 bin kg gübre uygulandı. Projeyle üreticinin kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 50’ye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.
Üretici memnun
Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce çiftçilere tohumluk buğday ve tohumluk nohut desteği verdiğini hatırlattı. Mera ıslah projesini de hayata geçirerek kendilerinden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile projeye emek veren herkese teşekkür eden Muhtar Aydın, “Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah yağışlarımız bol olur, hayvanlarımızın faydalanacağı otlarımız bol olur, sütümüz, etimiz bol olur ve insanlarımızın bütçesine, Türkiye ekonomisine katkı sağlanır” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir’den 50’nin üzerinde projeyle çiftçive üreticiye destek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,mera ıslah projesinin hayvancılıkla uğraşan üreticiler için çok önemli olduğunu belirtti. Verimli meralar ile üreticilerin yem giderlerinin daha da azaldığına dikkati çeken Başkan Zolan, geçen yıl uyguladıkları projeden alınan verim ile birlikte bu yıl ıslah edilen mera alanını yaklaşık 2 kat artırdıklarını işaret etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 50’nin üzerinde projeyle çiftçimize ve üreticimize destek verdik. Bu projelerimizle de inşallah çiftçimiz ve üreticimiz kazanmaya devam edecek. Güzel Denizli’mizde yaşayan insanlarımızın daha mutlu ve huzurlu olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Projenin uygulanmasına emek veren katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.