© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ölümcül BVD/MD hastalığıyla mücadele ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvanlarda görülen ölümcül BVD/MD hastalığına karşı başlattığı aşılama projesinde Kale ilçesinde yer alan 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşı uygulamasını tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesindeki büyükbaş hayvanlarda görülen BVD/MD (Bovine Viral Diarrhea/Mucosal Disease) hastalığı ile mücadele kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliğinde başlatılan proje kapsamında Kale ilçesinde 217 işletmede yer alan toplam 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşılarını gerçekleştirdi. Görevli veterinerlerin 217 işletmede yerinde gerçekleştirdiği aşılama uygulamasına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Atmaca ve beraberindekiler eşlik etti.Söz konusu aşılama ile sürüye yeni virüs girişinin önleneceğine işaret edilirken, BVD/MD riski de azaltılacak. Hastalığın bulunduğu bölgelerin kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede, ilk etapta 2500 ilk doz aşı 2.500 büyükbaş hayvana uygulanırken, ikinci doz aşının 3 hafta sonra gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

“Üreticilerimizin derdine derman olmak için çalışıyoruz”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin dört bir tarafında üreticilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gayret ettiklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirtti. Kale ilçesinde yer alan büyükbaş hayvan işletmelerinde ilk doz aşılanmanın tamamlandığını ifade eden Başkan Zolan, “Salgın, hastalık olmasın istiyoruz. Üreticilerimizin derdine derman olmak için çalışıyoruz. 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşıları yapıldı. Üretime katkımız olsun, insanlarımız daha da mutlu olsun istiyoruz. Üreticimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi

İlginizi Çekebilir

Belirti vermeyen kanserden erken teşhis sayesinde kurtuldular

Denizli’de hiçbir belirtileri olmayan iki kadın, kanser taramaları sayesinde erken evrede tespit edilen kanseri yendi. Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Biriminde görevli Dr. Tülay Alan, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak, herkesin taramalarını zamanında yaptırmalarını istedi.

13 yıllık sigara bağımlısı genç, Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle sigarayı bıraktı

Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvuran 29 yaşındaki Rıza Okka, yıllardır mücadele ettiği sigara bağımlılığından kurtulmayı başardı. Sigarayı bıraktıktan sonra özgüveninin arttığını söyleyen Okka; "Sigarayı bırakmak isteyenler Sigara Bırakma Polikliniklerine başvursunlar, emin olsunlar çok rahat sigarayı bırakabilirler" dedi.

Acıpayam off-road yarışları büyük çekişmeye sahne oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde ilk kez düzenlenen off-road yarışları, adrenalin dolu anlara sahne oldu. Yarışlar bölgedeki farklı illerden gelen 30 yarışçının katılımıyla renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

TÜM HABERLER