Büyükşehir personeli işaret dili öğreniyor
ACIPAYAMEngellilerin toplumsal hayata katılmalarını kolaylaştırmak amacıyla örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi,işaret dili eğitimi düzenliyor. İşitme engelli vatandaşlarla daha etkili iletişim kurabilmek, sorunlarına daha hızlı ve kolay çözüm bulabilmek amacıyla düzenlenen işaret dili eğitimine gönüllü personel ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin farklı birimlerinde görev yapanlar katıldı.Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği işaret dili eğitiminin 26 Temmuz’a kadar süreceği ifade edilirken, toplam eğitim süresi 120 saat olacak. Başarılı personele sertifikaları verilecek.
Sorunlara daha kolay ve hızlı çözüm
Eğitim çalışmasıyla Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimlerine gelen işitme engelli vatandaşlarla iletişimin daha kolay ve hızlı olacağını kaydeden İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Yelda Çetin, “Bu amaçla engelli vatandaşlarımızla iletişim halinde olan birimlerde görev yapan personelimize yönelik işaret dili eğitimi düzenlendik. Eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.