Büyükşehir, Türk el sanatlarını yaşatıyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören bin 347 kursiyerin el emeği göz nuru 4 bin 739 eserinin yer aldığı 5. Karma Sergi, “Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adıyla beğeniye sunulacak. Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı sergi 20 Mayıs 2022 Cuma günü saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin DENMEK Projesi kapsamında toplam 9 farklı noktada 77 branşta, 44 eğitmenle verdiği ücretsiz kurslara giden bin 347 kursiyerin 4 bin 739 eseri beğeniye sunulacak. 20 Mayıs 2022’de açılışı yapılacak sergi 27 Mayıs 2022’ye kadar gezilebilecek.
7 kursiyerden binlerce kursiyere
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin sanata, kültüre, geçmiş değerlere sahip çıkmaya devam ettiğini belirtti. Vatandaşların sosyalleşmeleri, yetenek ve yaratıcılıklarının ortaya çıkmasının yanında Türk el sanatlarının yaşatılmasına da vesile olan el sanatları kurslarının çok kıymeti olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “2013 yılında 7 kursiyer ile başladığımız el sanatları kurslarımız bugün 9 farklı noktada bin 347 kursiyere ulaştı. Özellikle hanım kardeşlerimizin yoğun ilgi gösterdiği kurslarımızda ortaya çıkan eserleri sergileyeceğiz. Tüm hemşehrilerimi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.