Büyükşehir üç ayrı koldan iftar geleneğini yaşatıyor
ACIPAYAMDeprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla afetzedelerin yaralarını sarmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde onbinlerce afetzedeye iftar ve sahur yemeği ulaştırmasının yanı sıra Denizli’de de iftar geleneklerini sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi geleneksel olarak sürdürdüğü Kayalık Caddesi’ndeki Ulu Cami Yanı’nda her gün 5 bin kişinin orucunu açtığı iftar çadırının yanı sıra mahalle iftarlarına da başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda ilk iftar sofrasını Yeni Mahalle’de kurdu. İftar programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan burada vatandaşların ramazanlarını tebrik ederek hep birlikte dua edip oruçlarını açtı.
İskenderun ilçesinde her gün 10 bin kişilik iftar
İftar sonrası hemşehrilerine seslenen Başkan Zolan, on bir ayın sultanı ramazana bir kez daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Ramazan ayının manevi güzelliğini hissetmek için, aynı sofrada buluşarak bu atmosferi yaşamak çok kıymetli. Geleneksel olarak sürdürdüğümüz mahalle iftarlarının ilkini gerçekleştiriyoruz. Davetimizi kabul edip geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Zolan, geçen cuma İskenderun’da afetzedelerle birlikte iftar yaptıklarını anlatarak, “Hatay’ın İskenderun ilçesinde her gün 10 bin kişilik iftar programımız olacak, Denizli olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Bunlar her birinizin katkısıyla oluyor. Allah’ım kabul eylesin” dedi.
“Ramazan yardımlaşma ayıdır”
Bu mübarek günde herkesi dua etmeye davet eden Başkan Zolan, “Ülkemiz, şehrimiz, geleceğimiz, birlik ve beraberliğimiz ile sağlığımız için bol bol dua edelim. Allah’ım huzurumuzu bozmasın, hizmetimizi artırarak devam ettirsin. Herkes en yakınına sahip çıksın. Güzellikler inşallah bu sayede artacak. Ramazan yardımlaşma ayıdır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme ayıdır. Ramazanınız mübarek olsun. Allah’ım tutmuş olduğunuz oruçları, yaptığınız ibadet ve duaları kabul ve makbul eylesin” diye konuştu. Konuşmanın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.