Büyükşehir ve Birleşmiş Milletler'den kadınlar için çok özel proje
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi ortaklığında 2019 yılında başlatılan "Yerinde Öğreniyoruz" projesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi'nde kurulan gastronomi mutfağında kadınlara aşçı çıraklığı kursu veriliyor. Kadınlara kurs boyunca İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü tarafından günlük 40 TL verildiği belirtilirken, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimde ilk kursiyerlerin 10 Mart'ta mezun olarak sertifikalarını alacağı ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kursiyerleri ziyaret ederek, başarılar diledi. Başkan Zolan'a Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın ve beraberindekiler eşlik etti.
"Kursiyerlerimiz gayet mutlular"
Kadınlarla bir süre sohbet ederek şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Zolan, Yerinde Öğreniyoruz projesinin öneminden bahsetti. Proje kapsamında verilen kurstan kadınların oldukça memnun olduğunu söyleyen Başkan Zolan, "Kursiyerlerimiz gayet mutlular. Yeni şeyler öğrenmek, bildiklerini güncellemek, yerel ve yöresel yemekler yapmak noktasında hanım kardeşlerimize geniş bir mutfakta çalışmanın mutluluğunu yaşattık. İnşallah aşçılıkla ilgili ihtiyaç olan yerlerde de istihdam edilmelerinin önünü açmış olacağız. Bu kurs kadınlarımızı istihdam etme anlamında çok önemli" dedi. Kursun uzmanlar eşliğinde verildiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Eğitimimizin ilk etabını tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra kursumuz peyderpey devam edecek. İnşallah birçok hanımefendi burada hem sanayi tipi mutfakta çalışma bilgisine ve tekniğine sahip olacak hem de yöresel ve genel yemeklerin yapım aşamalarını öğrenerek daha donanımlı hale gelecek" diye konuştu.
"Proje insanlarımıza güzellikler getirsin"
Projeye emek veren herkese teşekkür eden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak yapmış olduğumuz bu proje insanlarımıza güzellikler getirsin. İnşallah iş ve istihdam sağlasın. Yeni bilgi ve donanımlarıyla güzel yemekler yapacaklar. Yerel ve yöresel yemeklerimize de sahip çıkmak ve geleceğe taşımak anlamında birçok güzellik yaşansın temennisiyle hayırlı ve uğurlu olsun diyorum."
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.