Büyükşehir'den 5 mahalleye 309 kilometre alt yapı hattı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ve Deliktaş mahallelerinde başladığı alt yapı yatırımı kapsamında toplam 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek.
Büyükşehir'den 5 mahalleye 309 kilometre alt yapı hattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ve Deliktaş mahallelerinde başladığı alt yapı yatırımı kapsamında toplam 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek.
"Büyükşehir" statüsüne kavuşmasının ardından 5 bin kilometrenin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeyerek kentin büyük bir bölümünde alt yapı sorununu kökten çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün 5 mahallede başlattığı 95 milyon liralık alt yapı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka mahalleleri ile Deliktaş Mahallesi’nin alt yapısı yapılmayan bölümünde toplamda 309 kilometrelik alt yapı hattı döşenecek. Dev yatırım ile 166 kilometre içme suyu hattı ile 115 kilometrelik kanalizasyon hattının baştan aşağı yenileneceği, bölgeye ilk kez 28 kilometre uzunluğunda da yağmursuyu hattının döşeneceği kaydedildi. Proje ile 2 metreyi bulan çaplarda döşenecek dev yağmur suyu hatları ile aşırı yağışlarda yaşanabilecek su baskını risklerinin de tamamen ortadan kalkacağı ifade edildi.
24 ayda tamamlanacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında hazırlanan alt yapı çalışması ile döşenecek 309 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yapım işinin 24 ayda tamamlanacağı öngörüldü. Söz konusu alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise üst yapı çalışmalarına başlanacak. Bu çalışmanın da bitirilmesiyle 5 mahallenin cadde ve sokakları modern bir görünüme kavuşacak.
"Söz verdik yapıyoruz"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu temel atma törenini yaptıkları projenin bölgenin altyapı sorununu tarihe gömeceğini belirterek, yapılan hizmetin bir asır ihtiyacı karşılayabileceğini söyledi. Bugüne kadar binlerce kilometre alt yapı hattı döşeyerek birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Daha önce söz verdiğimiz gibi alt yapısı yapılmayan mahallelerimize de bu hizmetimizi götürüyoruz. Söz verdik yapıyoruz. İnşallah el ele gönül gönüle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.
Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.
Kendisinden haber alınmayan gıda mühendisi 1 aydır kayıp
Denizli' yaşayan gıda mühendisi Cihan Köse, yakınları tarafından 1 aydır haber alınamıyor. Sosyal medya hesaplarından duyurular ve polis ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.