© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den 8 Mart'a özel program

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya geldi. Çelenk sunma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

 

“Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız”

 

1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlatan Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada, “Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. 21. yüzyılda artık kadın erkek değil insan var. Bugün ben bir avukat olarak sizlere seslenebiliyorum. Bir doktor hanım karşımda duruyor. Bir kadın başkanım karşımda duruyor. Biz her yerdeyiz. Öğretmeniz, işçiyiz, emekçiyiz. Biz artık eşitlik peşinde koşmuyoruz. Biz artık eşlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla hep yan yana yürümek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının gösterisi ile devam eden programda lokma hayrı yapıldı.

 

Kadın çalışanlara kırmızı karanfil

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanları ziyaret ederek kırmızı karanfil hediye etti.

 

İlginizi Çekebilir

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu

Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.

Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.

Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri personeli Kadriye Şakır, görev için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasının ardından bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.

Denizli’de kayganlaşan yolda tırın dorsesi yola savruldu

Denizli’de etkili olan yağmur, trafik kazasını beraberinde getirdi. Denizli-Salihli karayolu üzerinde meydana gelen kazada, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR’ın dorsesi yola savruldu.

Kuruyemiş fabrikasında korkutan yangın

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bulunan kuruyemiş fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

TÜM HABERLER