© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den 8 Mart'a özel program

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya geldi. Çelenk sunma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

 

“Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız”

 

1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlatan Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada, “Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. 21. yüzyılda artık kadın erkek değil insan var. Bugün ben bir avukat olarak sizlere seslenebiliyorum. Bir doktor hanım karşımda duruyor. Bir kadın başkanım karşımda duruyor. Biz her yerdeyiz. Öğretmeniz, işçiyiz, emekçiyiz. Biz artık eşitlik peşinde koşmuyoruz. Biz artık eşlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla hep yan yana yürümek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının gösterisi ile devam eden programda lokma hayrı yapıldı.

 

Kadın çalışanlara kırmızı karanfil

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanları ziyaret ederek kırmızı karanfil hediye etti.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER