© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den ahilikkültürünün yaşatılmasına büyük destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ederek kente kazandırdığı tarihi Necmi Ökten Evi'nin Denizli Ahilik Merkezi olmasına yönelik protokol Büyükşehir Belediyesi ve Avrasya Yönetici Sanayi ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) arasında imzalandı. Protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Catlık burada yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Başkan Zolan’a teşekkür ederek, “İmzalayacağımız protokole karşılık elimizden gelen her türlü gayreti hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Denizli’miz için göstereceğiz. Hükümlülüklerimizi yapmak için elimizden gelen sorumluluğu, enerjimizi sarf edeceğiz" dedi. Başkan Zolan ise, iş insanları ile birlikte milli ve manevi değerlere sahip çıkmak adına önemli bir çalışmayı gerçekleştireceklerini belirterek, "Hem iş insanlarımıza, hem de bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkan anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bu yürüyüşe katkı vermek ve güçlendirmekadına bu güzel mekanımızı sizlere tahsis ettik” dedi.

 

"Değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız"

 

Ahilik Haftası’nda böylesine güzel bir işe imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ahilikkültürümüzün, değerlerimizin yaşatılması vegelecek nesillere aktarılmasıçok önemli.Çünkü ahilik gerçekten bizim temelimiz, kökümüz. Bugün Denizli ihracatta, ekonomide, üretimde ve ticarette başarılıysa bu ahilik kültüründengelen güzellikle olmuştur. İnşallah sizlerve Büyükşehir Belediyesi olarak biz,bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız, şimdiden hayırlı uğurlu olsun." Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve AYSİAD Başkanı Catlık protokole imza attı.

 

İlginizi Çekebilir

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.

TÜM HABERLER