© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den Alparslan Türkeş'e vefa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Albayrak Meydanı'ndan Üçler Bulvarı'na bağlanan güzergaha, Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in adını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yazılı önerisiyle Meclis gündemine gelen önerge oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’den Alparslan Türkeş’e vefa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Albayrak Meydanı’ndan Üçler Bulvarı’na bağlanan güzergaha, Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in adını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yazılı önerisiyle Meclis gündemine gelen önerge oybirliği ile kabul edildi.   

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın önergesiyle gündemin 33. maddesinde yer alan Albayrak Meydanı'ndan başlayıp Üçler Bulvarı’na bağlanan yola Alparslan Türkeş Bulvarı isminin verilmesi önergesi görüşüldü. Önergenin okunmasının ardından Başkan Osman Zolan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve ilk genel başkanı, Başbakan Yardımcısı merhum Alparslan Türkeş’e Allah'tan rahmet dileyerek, yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Adı Denizli'de yaşayacak

Merhum Türkeş'in ömrünü vatanına ve milletine adadığını anlatan Başkan Osman Zolan, “1969 yılından vefatına kadar MHP'nin Genel Başkanlığını ve liderliğini yapan Alparslan Türkeş büyüğümüzün ismini söz konusu bulvarımıza vermeyi önermiştik. Komisyonumuz kararını verdi, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Böylesine önemli hizmetleri gerçekleştiren bir devlet büyüğünün adını Denizli'de yaşatmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Vatandaşlarımız bu bulvarda Alparslan Türkeş Beyefendinin ismini gördükçe davası ile hedeflerini hatırlayacak ve bunları yaşatmaya da devam edecektir” dedi.

Karar ayakta alkışlandı

Konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge oybirliği ile kabul edildi. Başkan Osman Zolan, tüm meclis üyelerine hassasiyetten dolayı teşekkür ederken, meclisi takip eden vatandaşlar ise alınan kararı uzun süre ayakta alkışlayarak, "Başbuğ Türkeş" sloganları attı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de su tarifelerinde yüzde 40’a varan indirim

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli halkına verdiği su tarifelerinde indirim sözünü yerine getirdi. DESKİ Genel Kurulu’nda alınan karar ile suda yüzde 40’a varan indirim yapıldı.

Başkan Yıldırım, Acıpayam Kanyonu'nu Turizm Rotalarına Ekliyor

T.C.Acıpayam Belediye Başkanı Ecz. Levent Yıldırım, Acıpayam Kanyonu'nda devam eden elektrik hatları ve peyzaj çalışmalarını değerlendirirken, tüm yurttaşları bu doğal güzellikleri keşfetmeye davet etti.

Acıpayam - Sandalcık Mahallesi'nde Yol Düzenleme Çalışmaları Başladı

T.C. Acıpayam Belediye Başkanı Ecz.Levent Yıldırım, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sandalcık Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı.

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KONSERİNE DAVETLİSİNİZ

T.C. Acıpayam Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı konser ile kutlayacak .

Büyükşehir Judo Takımı Slovenya’dan derece ile döndü

Denizli Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı Slovenya’da 30 ülke 1454 sporcunun katıldığı Uluslararası Apolon Open Cup Turnuvası’ndan 3’ncülükle döndü.

Alerjik hastalıklar en sık burun, sinüs, göz ve akciğerlerde görülüyor

Denizli Özel Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Cengiz Bahtiyar, alerjik hastalıklar en sık burun, sinüsler, göz ve akciğerlerde görüldüğünü belirterek; “Alerjik hastalıklara neden olan alerjenlerden korunma, tedavinin en önemli basamaklarından birisidir” dedi.

TÜM HABERLER